|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Łódź
Motocykl: GS
Przebieg: 8000
![]() Online: 5 dni 2 godz 17 min 7 s
|
![]() Cytat:
Schuberth to właściwie najwyższa półka. Czego więc oczekujesz? Opis co do typu kasu, czyli wersją ze szczęką, to Twoje subiektywne odczucie. Po za tym akurat zgadzam się z Tobą w tym względzie. Natomiast "za ciężki, za duży, za drogi, za głośny" - to ciekawe opinie. Za ciężki - podaj więc markę i model, który Ci pod tym względem pasuje. Za duży - jak wyżej, proszę o przykład Za drogi - cóż nie każdego stać na taki kask. Za głośny - kolego, może masz jakieś turbulencje od szyby w Twoim motocyklu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Zwracając wypożyczonego Shoei Neotec wyłożyłem moje żale co mi nie pasuje.
Bardzo miła pani sprzedawczyni (gender musi być ![]() 1. Hałas: każdy Netotec ma dodatkowo takie wkładki redukujące hałas z zewnątrz. W używanym przeze mnie egzemplarzu były takowe... kiedyś. Tzn. były tak wygniecione i wytarte, że róznie dobrze mogło by ich tam nie być. Czy z nowymi wkładkami redukującym hałas byłoby lepiej tego nie wiem. 2. Szyba: w testowanym modelu szyba nie była wogóle wyregulowana. Rzeczywiście - macając nowy egzemplarz półki można się było przekonać, że chodzi o wiele lepiej. Brak dobrego wyregulowania powodował róznież, że pomiędzy szybą a uszczelką dało się przepchnąć róg kartki i stąd może ta "dodatkowa wentylacja" Consigliero dziekuję za informację. Fakt materiały w Evo 6 są lepsze - coolmax i alcantara (czy prawdziwa to nie wiem). Jak Ci się udało zamontować inny zestaw głośnomówiacy? Przyklejałeś klips do kasku? Jak patrzyłem to z mocowaniem na śrubę jest słabo, bo kask ma bardzo grubą kryzę. Pamiętasz może ile gwarancji daje BMW na tą skorupę? Te 5 lat w Shoei + coroczny gratisowy serwis regulacyjny też jest dla mnie dużym plusem. |
![]() |
![]() |