![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]()
R2D2, jaki jest cel tego projektu? Komercyjny czy hobbistyczny?
Co bedzie lepsze niz jest w oryginale? Ile to bedzie kosztowac? Czy bierzesz pod uwage jakis czujnik spalania paliwa? To by mialo wartosc! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 33 min 20 s
|
![]()
Mysle ze w 100EUR sie zmiescimy , w projekcie zakaldam :
- predkosciomierz - do wyboru cyfrowy lub analog ze wskazowka - obrotomierz ( na bargrafie ) cyfrowy lub analogowy do wyboru - zegarek w sysyemie 24-ro godzinnym - 2 przebiegi dzienne w tym jeden kasowalny z zewnetrznego guziora - przebieg calkowity , bedzie mozliwosc wpisania oryginalnego przebiegu 1 raz jak urzadzenie bedzie nowe - 3 mierniki temperatur - definiowane przez uzytkowanika ( beda 3 czujniki , nazwy pomiarow bedzie mozna samemu wpisac i czujniki umiescic gdzie dusza zapragnie ) -woltomierz - amperomierz ( funkcja future ) nie zakladam chomologacji ani zadnych atestow predkosciomierza , wiec prawnie urzadzenie nie bedzie moglo oficjalnie sluzyc jako predkosciomierz. Ale do czego kto to zastosuje to jego sprawa. Rozwiazanie byc moze bedzie komercyjne zobaczymy , wiem ze ludzie szukaja takich rozwiazan i nie zawsze w dobrej kasie da sie cos dobrego kupic. Nie zakladam ze bedziecie wywalac oryginalne zegary ale tripy i owszem. Kiedys juz poczynilem podobne urzadzenie , jak i kilka modulow zaplonowych do silnikow benzynowych ktore byly produkowane jako prototypy. Urzadzenia byly robione w ilosciach sladowych od 1 do 5 szt. Wiec gadanie ze cos tam sie nie oplaca albo nikt tego nie kupi jest lekko przesadzone. Ja osobiscie lubie swoja prace i nie przerazaja mnie 3 miechy roboty , bo nic na marne nie idzie. A jako ze mam swoja manufakture nie przeliczam swojego czasu , w niektorych przypadkach , na zywa kase. zrobie rysunek z rzutami i powysyslam wam do wyceny , material poliweglan , plyta 15mm + 3mm , trzeba bedzie tez mechanicznie frezowac , macie takie mozliwosci ? QrczaQ : spalanie da sie zrobic w silnikach wyposazonych we wtrysk paliwa , w gazniku jakos tego nie wiedze , a stosowanie przeplywomierza zabije finansowo. Ostatnio edytowane przez R2D2 : 14.04.2008 o 18:21 |
![]() |
![]() |