![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Magrafb, już tłumaczę o co kaman. Wylot w 15 motocykli nie ma najmniejszeg o sensu, dlatego dzielimy się na grupy i każda grupa organizuje się we własnym zakresie. Pierwsza grupa się już zebrała (6 osób) i są to ciężkie sprzęty. Jedziemy na gumach, bujamy się tydzień i wracamy. Druga grupa troszkę lżejsza już się organizuje.
Pierwsza grupa: Evvil Twin Sluza Sawy Mateo88 Fantom3 Wojtek77 ew. Grinch Druga grupa w trakcie organizacji. Wiesz.... ty masz dylemat z Olsztyna, a Deka będzie napindalał z Oslo ![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Oslo
Motocykl: XRV 750 rally, KTM 625SXC, TXC 310
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 1 godz 29 min 2 s
|
![]()
Niezupełnie. Ja lece samolotem z Oslo do PL a potem to już z Mielca na Rumunię. Jeśli o mnie chodzi to totalnie mi to bez różnicy jest jak się dostanę do Rumunii, jeśli będzie chciał ktoś jechać busem, lawetą bądź z przyczepką to się również z chęcią piszę. Wtedy można założyć "fajniejsze" oponki a i na miejscu bawić się bardziej beztrosko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Niemniej dystans to dystans
![]()
![]() |
#4 |
|
![]()
Jeszcze jedno, jeśli by wyszła opcja transportu motocykli na miejsce, to ja mam jedno ale. Bilet powrotny do domu mam na sobotę godzinę 20, więc w piątek po jeździe najpóźniej muszę powiedzieć ekipie do widzenia. Za to zamiast wyjeżdżać na Rumunie w niedzielę rano, bo chyba taki jest zamysł, można było by zaoszczędzić jeden dzień i wylecieć w sobotę rano aby od niedzieli zacząć zabawę na miejscu. Ja przylatuję do kraju w piątek w nocy, więc będę potrzebował z rana godzinki na założenie rogala i jestem zwarty i gotowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Olsztyn
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 15 godz 20 min 18 s
|
![]()
W takim razie pytanie czy jest ktoś wstanie zorganizować sensowny transport dla kilku lekkich motocykli? Czy na miejscu w Rumuni mielibyśmy gdzie bezpiecznie zostawić auto z przyczepą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Deka - no pomysł dobry, imho chyba tutaj zaważy kwestia dystansu który mają wszyscy do pokonania. Ja tam wolę na spokojnie, 3 paczki w Bieszczady, zbiórka i następnego dnia 400 km na Rumunię.
Robić na raz 700 km mnie się na przykład nie chciałoby. No ale oczywiście jak ktoś z Rzeszowa będzie walił to ma lżej. Ale z Olsztyna na przykład to już masz prawie 1000 km do przejechania.
![]() |
#7 |
|
![]()
Jeśli padło by na lawetę lub busa, to można zawsze u mnie się kimnąć z piątku na sobotę i wyjechać z Mielca. Niestety ja w kwestii transportu nie za bardzo mogę pomóc. Chętnie podzielę koszty i zabiorę się z kimś ale niestety nie mam możliwości sam tego zorganizować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
DeKa, w sprawie transportu, nie słyszałem, żeby ktoś z drugiej grupy miał taką możliwość.
Jeżeli chodzi o termin wyjazdu, to ja nie mogę wyjechać wcześniej niż w sobotę rano. Z Warszawy mam 8 godzin jazdy z przerwą na jakiś posiłek. Myślę, że pierwszy nocleg w Bieszczadach jest dobrym pomysłem, bo ludzie z różnych części Polski jadą. ![]() Proponuję zacząć spisywać wspólne wyposażenie dla drugiej grupy. Skróciłem listę Podosa do pozycji, które moim zdaniem można podzielić między siebie (do dyskusji). Na razie wpisałem się do tych, które mam i mogę wziąć: Camping Kuchenka gazowa lub benzynowa (MSR, Primus etc) Siekierka mała - mroova Części i materiały Łyżki do opon - mroova Dętki i zestaw naprawczy proponuję, żeby każdy wziął indywidualnie Wentyle, kapturki klucz do wykręcania wentyli Zestaw naprawczy linek sprzęgła i gazu Szeroka tama zbrojona Komplet zapasowych śrubek (różne rozmiary) Klej epoksydowy (2Skladnikowy) + kropelka WD40, tubka smaru łożyskowego, tubka silikonu * Nie ma co za dużo brać o ile w grupie nie będzie kogoś uzdolnionego manualnie (ja średnio) Nawigacja Mapy ogólne - mroova - mam 1:700000 z 2008 roku, jak ktoś ma nowszą to lepiej i szczegółowe papierowe Przewodniki |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Sinior Najs Motorcikletta - Maramuresz 2014 | Evvil | Trochę dalej | 138 | 04.08.2016 14:40 |
Maramuresz | Evvil | Umawianie i propozycje wyjazdów | 144 | 08.02.2014 11:21 |
Maramuresz - 100 kilometrów offu solo [Sierpień 2011] | bukowski | Trochę dalej | 21 | 08.01.2014 13:15 |