![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Wierzowice Małe
Motocykl: RD07a
Przebieg: trylion
![]() Online: 2 dni 19 godz 37 min 26 s
|
![]()
23.08.2013 r. pobudka o 3,55 (5,55 czas Moskiewski) brak słonka więc idę dalej spać. Wstaję o 5.00 naszego czasu porządna poranne mycie diabli wiedzą czy będzie okazja jeszcze skorzystać z takiej ilości wody. Zwijam obozowisko lecz spotyka mnie niespodzianka namiot suchy lecz tylko z zewnątrz od środka cały mokry więc niema rady trza odwrócić i czekać aż słoneczko go wysuszy zajęło mi to około 50 minut. Wracam do drogi po polnej drodze w której znajdują się głębokie doły po krowich kopytach teraz zaschnięte ale widocznie jak jest tu mokro musi tu być niezłe ,,bagnicho". Trzęsie niemiłosiernie a czeka mnie jeszcze bardzo stromy podjazd na drogę wysypany grubym szutrem wyczekuję okazji aż nic nie jedzie i dzida - udało się chociaż Trampek miał tendencję do zjeżdżania bokiem do rowu ale nie ma to jak manetka gazu do oporucwaniak. Droga do przejścia granicznego Krasnyj ( czerwony)Jar spokojna i urozmaicona spotykam po drodze auta wyładowane a maxa wszelkiego rodzaju dobytkiem mą uwagę to iż na każdym samochodzie znajduje się pi kilka (kilkanaście )rowerów górskich. Nie zawsze są one w całości część zapewne dla zaoszczędzenia miejsca porozkręcane. Dojeżdżam do przejścia granicznego po niezbyt dobrej drodze, wyrwy i dużo luźnego szutru.Na przejściu rutynowe czynności czyli czekanie w kolejce do odprawy celnej i paszportowej u Rosjan trwało to z 10 minut szybko i bez problemów. Dojeżdżam do Kazachstanu czas około 30 minut lecz w tym ze 20 mni. to czkanie i tłumaczenie jakiego koloru jest Trampek jak po kazachsku jest srebrny hmm szukam i mam pokazuję na wytarty blaszany parapet w okienku celnika i ok. jeszcze tylko spojrzenie w kamerkę lekka korekta pozycji ,,zdjątko" i po paszportowej teraz czeka mnie celna nie pozwalają mi podjechać muszę trampa przychaci hmmm ze 200 metrów niech im będzie Obowiązkowe otwieranie kufrów wszystkich nie ma zmiłuj się i pytanie a skóra nasza?Nie Nasza ,, u wa są owce?opowiadam - nie tylko barany
![]() ![]() SPOSTRZEŻENIA: Kazachstan to dziki kraj pełen bandziorów ( sam widziałem jak bogaci Kazachowie podczas odprawy celnej na granicy deklarowali broń ) ludzie dziwili mi się że nie mam nawet noża.Różnica czasowa to 3 godz. Paliwo po 3,20 zł za litr Temperatura 0k. 45-35 st . Drogi straszne. Poznani ludzie ZAJEBI...peace Licznik nie spisałem. tu kilka fotek https://picasaweb...MaQ0ueF0QE |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Stany !!! Azja Centralna A-R-S | sebol | Trochę dalej | 96 | 28.07.2015 16:13 |
Azja 2013: Pamir, Chiny, Kirgizja i okolice | sambor1965 | Trochę dalej | 36 | 16.02.2014 00:26 |
O Damie w Kirgistanie, czyli Azja Centralna lipiec 2013 | kowal73 | Trochę dalej | 37 | 19.09.2013 15:44 |
Granica pomiędzy Europą i Azją | Pils | Kwestie różne, ale podróżne. | 3 | 09.09.2012 18:18 |
Azja Centralna | Magnus | Trochę dalej | 137 | 29.11.2009 08:31 |