![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Polecić mogę polskie śpiwory, ponieważ mają polski puch, a ten jest komercyjnie najlepszy na świecie - ergo- śpiwory bardzo dobrych firm mają go również w sobie tylko za znacznie wyższą ceną. Najwięcej zaufania mam do Robertsa, Pajaka, Yeti (polskie), Cumulus też może być. Nie polecam Małacha, bo zaczął oszukiwać na parametrach. Uwaga! Są różne oznaczenia temperatur granicznych, chodzi o to że są różne normy i tu cię mogą zagiąć - u jednego komfort -5 to to co u innego 0, ale to wyższa szkoła jazdy. Ja np mam śpiwór 800g z komfortem do - 9 dla facetów!, ale to górna półka puch cuin 950+ (poczytaj o tym), w tychże śpiworach spalim zimą na "Murmańskiej" zadymce zimą i było ok do -20. Dobry puch jest od 750 cuin. Kilówka starcza na 3 sezony, praktycznie do -5. Nie warto kupować tych z membraną w górnej warstwie, bo zimą blokuje ją lód z potu, latem śpiwór również bardziej wilgotnieje. Jeśli nie jesteś żeglarzem, nie widzę problemu z namakaniem puchu, ja używam takowego od wielu lat i nigdy nie miałem z tym problemu. Kiedyś coś skrobnę na ten temat, ale to spory tekst wyjdzie, żeby nie było nieporozumień. Śpiworki najlepiej zamawiać hurtem, wówczas można sporo ugrać. To nara tyle
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Materac/mata dla dwojga. | Arkadius | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 29.12.2012 18:33 |