![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Ten z filmu to rocznik '94/95. Jeszcze japoński a jest szansa, że już z poprawionymi modułami (czyli z jednym modułem). Sprawdź to co w każdym motocyklu, bo generalnie to trwałe i bezawaryjne sprzęty, bez typowych wad.
(myślę o rocznikach >95, które miały już 1 moduł) Powodzenia! M. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]() Cytat:
Cytat:
Plus przez ostatnie dwa lata pewnie nie wiele km zrobil... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
Jako właściciel Małej Afryki z 93 r. czyli Trampa stwierdzam iż ten model nie ma istotnych wad:
Niespodzianek nie powinien żadnych stworzyć. Ale w momencie zakupu, sprawdź stan modułów tj. jak są ułożone (fabrycznie nie najlepiej i sporo osób zabezpiecza je dodatkową wkładką między moduły a siedzenie), stan zębatki zdawczej - jedna i druga czynność wymaga małego demontażu. Pozostałe - na słuch- maszyna ma palić od dotknięcia, łańcuch nie powinien mieć końca naciągu ani być nadmiernie luźny - to sa powody do negocjacji ceny (w przypadku napędu nawet znacznej 1k PLN). Ogólny stan - nie ma co być zaskoczonym zużytymi oponami, czy drobnymi pęknięciami plastikow czy ryskami - te moto tak mają, że lubią kłaść się na parkingach (jakoś wyczuwają początkujących jeźdzców). tym bardziej wiesz, że jak i gdzie były jazdy i mozesz się dowiedziec na temat kierowników, ich stylu jazdy i czy narzekali na coś tam w nim. Aha - tłumik może już łapać dziurki - trudno, da się z tym żyć, ale można dalej negocjować. |
![]() |
![]() |