Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27.08.2013, 14:50   #1
Marcin-BB

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
Marcin-BB jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 tygodni 22 godz 37 s
Domyślnie

Ten z filmu to rocznik '94/95. Jeszcze japoński a jest szansa, że już z poprawionymi modułami (czyli z jednym modułem). Sprawdź to co w każdym motocyklu, bo generalnie to trwałe i bezawaryjne sprzęty, bez typowych wad.
(myślę o rocznikach >95, które miały już 1 moduł)
Powodzenia!
M.
Marcin-BB jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.08.2013, 15:29   #2
Tymon
majsterkowicz amator

Tymon's Avatar

Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
Tymon jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał NaczelnyFilozof Zobacz post
Jak 600 to:

1. Padające moduły zapłonowe. Jak gaźnik ma czujnik położenia przepustnicy to juz nowy moduł i problem z głowy. Moduły cena wysoka a te z nowszych TA nie pasują w miejsce starych...
Jak sprawdzic czy gaznik ma czujnik położenia przepustnicy?

Cytat:
Napisał bass Zobacz post
...kierownik tego trampka raczej mu krzywd terenowych nie robił - boi sie zamoczyć stopy i nie umi przejechać przez kałuże może być dobry egzemplarz
Ten motocykl za ostatnich dwoch kierownikow (tego z kałuży i tego co teraz sprzedaje) to w "offie" to byl tylko raz chyba i to wlasnie na wystepy do tego filmiku.
Plus przez ostatnie dwa lata pewnie nie wiele km zrobil...

Cytat:
Napisał Marcin-BB Zobacz post
Ten z filmu to rocznik '94/95. Jeszcze japoński a jest szansa, że już z poprawionymi modułami (czyli z jednym modułem). Sprawdź to co w każdym motocyklu, bo generalnie to trwałe i bezawaryjne sprzęty, bez typowych wad.
(myślę o rocznikach >95, które miały już 1 moduł)
Powodzenia!
M.
Z tego widze na filmiku to na rejestracji jest 93 na poczatku - czyli rok pierwszej rejestracji/produkcji - czy po nr VIN tak jak w Afri mozna sprawdzic rok produkcji

-=TyMoN=-
Tymon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.08.2013, 16:10   #3
Ziarko

Motocykl: nie mam
Ziarko jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
Domyślnie

Jako właściciel Małej Afryki z 93 r. czyli Trampa stwierdzam iż ten model nie ma istotnych wad:
Niespodzianek nie powinien żadnych stworzyć. Ale w momencie zakupu, sprawdź stan modułów tj. jak są ułożone (fabrycznie nie najlepiej i sporo osób zabezpiecza je dodatkową wkładką między moduły a siedzenie), stan zębatki zdawczej - jedna i druga czynność wymaga małego demontażu.

Pozostałe - na słuch- maszyna ma palić od dotknięcia, łańcuch nie powinien mieć końca naciągu ani być nadmiernie luźny - to sa powody do negocjacji ceny (w przypadku napędu nawet znacznej 1k PLN).

Ogólny stan - nie ma co być zaskoczonym zużytymi oponami, czy drobnymi pęknięciami plastikow czy ryskami - te moto tak mają, że lubią kłaść się na parkingach (jakoś wyczuwają początkujących jeźdzców).

tym bardziej wiesz, że jak i gdzie były jazdy i mozesz się dowiedziec na temat kierowników, ich stylu jazdy i czy narzekali na coś tam w nim.

Aha - tłumik może już łapać dziurki - trudno, da się z tym żyć, ale można dalej negocjować.
Ziarko jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania