![]() |
|
Zastosowanie praktyczne Pytania i porady |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
Przez kilka dni testowałem w Karpatach południowych duet Oregon + tablet IdeaPad z Androidem 4.0.
Na Oregonie miałem wyklikane wcześniej ślady, na tablecie - OruxMaps z tymi samymi mapami. Poruszaliśmy się glównie wzdłuż dróg różnej jakości, więc ewentualne korekty kursu łatwo było wprowadzać bezpośrednio na Oregonie jako krótką trasę rutowalną do wybranego punktu. Dokładność map Velomaps była do tego wystarczająca. Oruksa użyłbym wówczas, gdybym potrzebował ułożyć ślad np. na cały następny dzień. Samemu tabletowi brakowało funkcji hostUSB (aktywny port USB), dzięki której mógłbym zarządzać pamięcią wewnętrzną Garmina (kartę SD przekładałem do tableta). Host USB pozwoliłby również na kopiowanie zdjęć i filmów z kart na dysk przenośny. Nie mogłem znaleźć dobrej aplikacji na Androida, która odtwarzałaby filmiki z kamery w formacie HD. Natomiast jako przeglądarka WWW i PDF-ów z manualami sprawdził się bardzo dobrze ![]() P.S. GPS w tablecie nie przydał się ani razu.
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 15.07.2013 o 12:21 Powód: Uwaga o GPS w tablecie |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Lark 35 AT - oprogramowanie subiektywnie idealne | sowizdrzal | Zastosowanie praktyczne | 67 | 29.01.2015 21:21 |
Garmin Oregon 600/650 ? | zimny | Hardware | 4 | 18.05.2013 08:19 |