![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Motocykl: na razie CB500
![]() Online: 5 dni 22 godz 52 min 49 s
|
![]() Cytat:
PZU ma faktycznie fajne assistance, OC można mieć gdzie indziej. Tylko, że w opcji na 12 miesięcy (niecałe 300PLN to kosztuje). Ale na szczęście w przypadku ubezpieczeń dłuższych niż 6 miesięcy, klient ma prawo do wypowiedzenia ubezpieczenia w terminie 30 dni (firma 7 czy 10dni). I mam to przetestowane. W zeszłym roku (2012) kupiłem ten assistance, po powrocie wypowiedziałem umowę - zwrócili całą kwotę minus proporcjonalnie za liczbę dni. Czyli na miesiąc wychodzi niewiele ponad 20PLN-ów. A jest spokój. Ten akapit o możliwości odstapienia powinien być w każdej umowie, bo wynika z ustawy (tudzież rozporządzenia).
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
Czyli zawieram umowę tuż przed wyjazdem i po 12 dniach tuż po powrocie wypowiadam. Moja pani agentka nie będzie zadowolona. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
To jest tam ten zapis czy nie? Jak tak to gdzie - z tyłu w tym drobnym druczku mam szukać? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Sprawdziłem i to jest w OWU (ogólnych warunkach ubezpieczenia) - przynajmniej u mnie było. W tamtym roku.
![]() |
#6 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Czytając :
http://www.pzu.pl/c/document_library...&groupId=10172 OGÓLNE WARUNKI GRUPOWEGO UBEZPIECZENIA PZU POMOC – POMOC NA DRODZE DLA „Klubu PZU Pomoc” ustalone uchwałą Zarządu Powszechnego Zakładu Ubezpieczeń S.A. nr UZ/271/2010 z dnia 29 czerwca 2010 r. Wychodzi na to że jest 7 dni na rezygnacje. § 14. Jeżeli umowa ubezpieczenia jest zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy, ubezpieczający ma prawo odstąpienia od umowy ubezpieczenia w terminie 7 dni od dnia zawarcia umowy. Odstąpienie od umowy ubezpieczenia nie zwalnia ubezpieczającego z obowiązku opłacenia składki za okres, w jakim PZU SA udzielał ochrony ubezpieczeniowej. Gdzie pisze o tych 30 dniach? Znalazłem jeszcze pewne kruczki w wyciągu do OWU i w samym OWU dla tych co chcą wykupić ubezpieczenie tuż przed wyjazdem: §11.1. Ochrona ubezpieczeniowa rozpoczyna się od następnego dnia po dokonaniu aktywacji karty i przystąpieniu Klubowicza do ubezpieczenia, z zastrzeżeniem ust. 2 i 3. 2. W odniesieniu do usług świadczonych w związku z awarią pojazdu, wymienionych w: 1) § 8 ust. 1 pkt 1, 2, 4, 12-18 - karta PZU Pomoc Europa, ochrona ubezpieczeniowa rozpoczyna się od 15 dnia po dniu aktywacji karty i przystąpieniu Klubowicza do ubezpieczenia. Sporo usług odpada i jak ktoś jedzie na 14 dni to nie skorzysta. Jest też to dwuznacznie napisane, bo w tabeli http://www.pzu.pl/c/document_library...&groupId=10172 wygląda na to, że odnosi się do pakietu Europa 60 dni, a nie do Europa 365 dni. Poprawcie mnie jak się mylę Ostatnio edytowane przez Rychu72 : 26.07.2013 o 14:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak bezpiecznie trzymać kasę podczas wypraw? | Miedziany | Przygotowania do wyjazdów | 23 | 17.11.2013 14:55 |
Wizualizacja prędkości podczas jazdy | sizyrk | Układ elektryczny i zapłonowy | 18 | 13.03.2013 20:59 |
gasnie podczas jazdy | temek | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 5 | 08.06.2011 17:39 |
Gaśnie podczas jazdy w deszczu | klanol | Układ elektryczny i zapłonowy | 16 | 07.05.2010 21:55 |