Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11.04.2008, 00:52   #1
Adam

Miasto: cz-wa
Motocykl: RD07a
Adam jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 21 godz 48 min 6 s
Domyślnie

Jak znajdziemy sponosra to i rakiety beda, skorupy niekoniecznie wystarcza treki z najwyzszej polki i od bidy w nich mozna jechac(zreszta tak planujemy), co do niskich tempratur to odziez puchowa, a ona jest dosyc łatwo kompresujaca sie.
Jak juz pisalem wiem na co sie porywamy.
Ok zaczne zadawac pytania bo temat za bardzo zchodzi na górski:P
Na jednym komplecie mitasow objade cala wycieczke Myslalem nad E07
Wizy taranzytowe przez ruskich i kazachstan ile mniej wiecej kosztuja i przez jakie biura zalatwialiscie, gdy jakis czas temu sami w tamte rejony uderzaliscie
Jakieś dodatkowe sprawy papierkowe na podroz sa potrzebne
Stary 11.04.2008, 08:27   #2
Pastor
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adam Zobacz post
Jak znajdziemy sponosra
A jak nie znajdziecie...?

Cytat:
Napisał Adam Zobacz post
to i rakiety beda, skorupy niekoniecznie wystarcza treki z najwyzszej polki i od bidy w nich mozna jechac(zreszta tak planujemy), co do niskich tempratur to odziez puchowa, a ona jest dosyc łatwo kompresujaca sie.
Jak juz pisalem wiem na co sie porywamy.
Rozwazcie możliwość wysyłki sprzętu do Kirgizji. Nie będziecie wtedy tak ograniczeni ładownością. Jakby co, to może uda się pomóc uzyskać odpowiedni adres w Biszkeku
Mogę Ci też przysłać mój zapas Diuramidu, bo już nie potrzebuję. Tylko nie żryjcie tego bez potrzeby, bo nie jest obojętny

Cytat:
Napisał Adam Zobacz post
Na jednym komplecie mitasow objade cala wycieczke Myslalem nad E07
O innych nie myśl. TYLKO E07. Stary i sprawdzony, twardy i mało przyczepny, ale dosyć trwały. Ma szanse przetrzymać, ale jadąc z takim obciążeniem wrócisz na łysym tyle.
Te Karuzerki K2, które masz na focie, są OK, ale boję się o ich plastikowe stelaże...

Cytat:
Napisał Adam Zobacz post
Jakieś dodatkowe sprawy papierkowe na podroz sa potrzebne
Są: strachowki, wriemienne wwozy, kwity imigracyjne itp - wszystko na granicach. BTW - starajcie się wjechać na granicę (zwłaszcza RUS/KZ) rano, byle nie na nocną zmianę!
Na wejście na szczyt potrzebujecie chyba specjalny permit i pozwolenie na pobyt w strefie przygranicznej. No i rejestrację w OVIRze. Wszystko do załatwienia na miejscu.
10 dni na dojazd i 10 na powrót raczej wystarczy - Tyle jechał Mystek Trampkiem do Biszkeku, więc też raczej dacie radę. Te 10 dni na samą akcję górską może i wystarczy, ale to jest chłopie Azja - tam czas płynie inaczej. Macie na mój gust za bardzo napięty harmonogram i byle zwałka np. związana z biurwokracją może wszystko zwalić.
A góry nie lubią pośpiechu - Sam wiesz.

Powodzenia życzę!
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.04.2008, 08:57   #3
Franz
Stary (P)iernik

Franz's Avatar

Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
Domyślnie

Na E 07 nie objedzie. Na XT a dużo lżejszyjest tył robi max 8 tys
Pozatym E07 są oponami cienkimi.Przy załadunku dwoma osobami i ekwipunkiem byle ostry kamień może gumę rozpruć.
Taką trasę może zrobić stare ale jeszcze do kupienia Michelin T66
Z Mitasów jak bedziesz miał szczęscie i się nie rozwalą to E08
Jedne i drugie trochę śliskie ale tam sucho.
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>

Ostatnio edytowane przez Franz : 11.04.2008 o 09:09
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.04.2008, 09:41   #4
Pastor
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Na E 07 nie objedzie. Na XT a dużo lżejszyjest tył robi max 8 tys
Pozatym E07 są oponami cienkimi.Przy załadunku dwoma osobami i ekwipunkiem byle ostry kamień może gumę rozpruć.
Taką trasę może zrobić stare ale jeszcze do kupienia Michelin T66
Z Mitasów jak bedziesz miał szczęscie i się nie rozwalą to E08
Maciek Kwiecień na E07 zrobił Iran na KLE z żoną na pokładzie i po powrocie jeszcze miał mięso. Wcześniej chyba Kenię zaliczył na LC4 na takich kapciach i też było cacy. T66 i T66X to typowo szosowy kapeć - miękki i przyczepny, ale +/- 10 tkm i po nim. Nie zgaduję - wiem bo miałem. Zresztą już ich nie robią - zastąpiły je Anakee.
Natomiast E 08 jest dobry tylko na kwietnik

Generalnie i tak 98% dojazdu Adam zrobi po asfalcie więc szosowe kapcie będą najbardziej odpowiednie.

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Jedne i drugie trochę śliskie ale tam sucho.
SUCHO Kurna, ty Franc ogranicz masło - nie pamiętasz że połowę drogi przez Rosję w deszczu zrobiliśmy? No chyba że na twojej zmianie padał jakiś suchy deszcz, ale na mojej był mokry

Najlepiej Adam pobaw się wyszukiwarką i sam sobie znajdź odpowiedź, bo zaraz z tematu o Kirgizji zrobi się temat o kapciach.

Zdrowia!
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania