Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Rama, zawieszenia, napęd

Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23.05.2013, 09:23   #1
Paluch

Paluch's Avatar

Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
Paluch jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
Domyślnie

Postaw na centrali. Koło tylne w górze. Złap za końce wahacza i podziałaj w pionie. Możliwe, że stuka wytarta panewka górnego mocowania amortyzatora. Stuki mogą prze nosić się po ramie i mylić. Jeśli nie to przednie koło w górę i szarpiemy przód tył. Możliwy luz na tulejach ślizgowych zawiasu.
Paluch jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.05.2013, 12:29   #2
bicio
przemieszczacz

bicio's Avatar

Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
bicio jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
Domyślnie

Mam to samo u siebie. Też wymieniłem łożysko w główce i dalej stukało więc rozebrałem przód i okazało się, że dolne tuleje ślizgowe są wytarte i spod teflonu wyziera już metal. Niestety nie miałem pod ręką nowych więc nie jestem w stanie stwierdzić na 100% czy ich wymiana pomoże, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Słowiański Zimny Wiatr
bicio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania