![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
![]() Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
![]() |
![]()
oj, zapomniałem instrukcji dołączyć ....
![]() ![]() no ale prawdziwy Afrykanin nawet to powinien wytrzymać..... ![]()
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
Dzieju ten zbereźnik chyba ma co innego na myśli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Miasto: Dabrowa G.
Motocykl: RD07a DRZ 400E
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 10 godz 6 min 16 s
|
![]()
Odświeżam temat antifoga a właściwie fogcity którego to właśnie nabyłem i przetestowałem.
![]() Jak na ten niezbyt długi okres jaki go posiadam przyznaje ze naprawdę działa. ![]() I mogę go z czystym sumieniem polecić tym co nie lubią gdy szyba im zaparowuje . Należy tylko zwrócić uwagę na kilka szczegółów. ![]() 1.fogcity jest produkowany do kilku rodzajów (kształtów) szyb jest to zaznaczone na opakowaniu.(i tak ta podstawowa jest np.za szeroka do calsberga) ![]() 2.trzeba naprawdę starannie wyczyścić szybę. ![]() 3.nierozginać szybki podczas przyklejania fogcity. ![]() 4.cieszyć się że przy postoju na światłach nie musimy podnosić szyby. ![]() POWODZENIA!!! Podaje jeszcze link który mnie pomógł w wyborze . http://www.motogen.pl/laboratorium/t...jer,art28.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
![]() Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
![]()
On taki niesmialy, a ja tak od razu po oczach... mydlem! Przepraszam
![]()
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: okolice Bielska-Białej
Motocykl: CRF1000, BMW G650 X, GG txt280
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 6 godz 1 min 47 s
|
![]()
Ja na jesień zakupiłem foga w MOTO OLEK taki do przyklejania za jakieś 50-60zł i to był świetny zakup, teraz widzę gdzie jadę. Testowałem też środki do okularów ale porównania nie ma, przy fogu te środki to lipa. tylko przy montażu trzeba sobie zadać trud i wykonać to dobrze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
Witam,
ja zeszłej jesieni zakupiłem antyfoga Oxforda i w sumie nie polecam tego za bardzo: 1. rysuję się od patrzenia, czyszczę go tylko wilgotną szmatką/papierem i wycieram do sucha, a w nocy mam gwiazdki ze świateł. ![]() 2. zniekształca obraz i nie daję się dopasowywać do szybek wypukłych (Uvex Enduro) 3. zmniejsza parowanie, ale go nie likwiduję, jest lepiej, ale połowicznie. Oryginalny uvex'owy super, hiper antyfog jest kupiasty również. ![]() Kiedyś stosowałem system mydło/ludwik i wycierane do sucha, ale to działało tylko przez chwilę i potem było znowu mleko przed oczami. Teraz może spróbuję antyfoga do okularów. Może coś w końcu zadziała... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Idzie wiosna, mam nadzieję, że już niedługo, więc trochę odkurzę temat.
Poczytałem i.... dalej nic nie wiem. Jedni z Was chwalą OXforda, inni nie. Czy spraye do okularów poprawiają sprawę czy jednak lepszy jest antifog naklejany. Mam HJC szczękowaca i enduraka z szybką LS2 i do nich chciałbym sobie skutecznie coś zastosować. Co do HJC, to chyba nie będzie problemów z dostosowaniem naklejanego pinlocka, ale obawiam się, że do LS2 może być problem, bo tam szyba jest dziwnego kształtu. Proszę o info jak sprawdzają się środku do okularów i czy ktoś próbował montować antifoga do LS2.
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Gdansk / Krakow
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 16 godz 21 min 0
|
![]()
w hjc ze dwa lata jeździłem z wklejanym "pin lockiem" czy jak on tam się zwie... i dało to radę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gogle - antifog | plakiet | Kaski | 13 | 17.10.2009 20:59 |
Uvex enduro - antifog | plakiet | Kaski | 8 | 30.10.2008 16:06 |