![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Technika jest prosta.
Rozmontowujesz kask, ja mam LS2 Enduro z szybą, bo w przypadku szczękowców temat jest ogarnięty, gdyż okulary wchodzą bez problemów, a dokładnie boczki przy twarzy co idą. Tam jest gruby styropian pod materiałem, który trzeba delikatnie oderwać, bo klej trzyma. Najpierw trzeba przymierzyć w którym miejscu wchodzą okulary w kask. Jak mam okulary z prostymi zausznikami, specjalnie takie wybrałem dużo wcześniej, aby nie mieć problemów z wkładaniem zakrzywionych zauszników do kasku. Potem pilnik półokrągły i szeroki i drobne ścioranie styropianu. Przymiarka czy dwie, jak jest OK, to bierzesz klej i podklejasz wyściółkę dokładnie dociskając do wyżłobionego rowku. Potem składasz wszystko do kupy i GOTOWE. Łot i cała filozofija. Nowe kaski integralne, ale niektóre i raczej te droższe mają już takie "prowadnice" na "aćki" zrobione firmowo, ale w kaskach enduro nie widziałem, no chyba, że w tych za 1500-2000 zł. A nie, chyba SUOMI ma lub ARAI.
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gogle enduro dla okularnika - ktoś wie czy są takie?? | Tomek | Archiwum | 18 | 24.01.2013 15:29 |
Kask FLY | Nomad | Kaski | 1 | 18.11.2012 21:12 |
Co to za kask? | Ronin | Kaski | 10 | 13.08.2010 15:41 |
Kask | vinc18 | Kaski | 13 | 16.04.2010 11:07 |