Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 28.02.2013, 09:02   #1
BIAŁY

BIAŁY's Avatar

Miasto: PRZEWORSK
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
BIAŁY jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 23 godz 43 min 39 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Brambi Zobacz post
5 godzin zmieniałem opone na przodzie 5 łatek musiałem nakleić i dalej nie zrobione.
Przyszczypuje dętke do stu tysięcy piorunów !!!!!!!!!!!!!!!
Też tak miałem.

Nówka opona MT21 na przód, nówka dętka 4mm - z tyłu już oponę kiedyś wymieniałem - więc o co chodzi, dam radę.

Akcja miała miejsce w sobotę, bo w niedzielę miało być endurzenie, więc motywacji mi nie brakowało. Zabawę zacząłem około 21 zakończyłem - wydawało mi się, że sukcesem - około 2 nad ranem.
Efekt kilka łatek. Koło w końcu napompowane, ciśnienie trzyma, więc gitara.

Niedziela, pogoda kryształ, jeździć się chce. Wyjazd z domu około 9, spotkanie z kumplami i jazda. A po 5 km kapeć. Nawrotka do domu, międzyczasie próba łatania jakąś pianką na stacji benzynowej - głupek .
Do domu dotarłem na kapciu około 10:30, a że zawzięty jestem to do garażu, i wymiana dętki na starą, już połataną.
Operacja zajęła mi 20 min. O 11 wróciłem do gry .

Morał z tego taki, że jak nie umiesz, to się naucz, a że nauka kosztuje, to z kosztami trzeba się liczyć. A nauka w las nie idzie.

Aaaa, zapomniałem dodać, że gumę złapałem przez to, że zapomniałem dać podkładki na wentyl i go oberwało

1) Cztery koła poruszają ciało, a dwa duszę.
2) Szczury są jak ludzie, choć odwrotnie może być.
BIAŁY jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania