![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chwałowice/Wrocław
Motocykl: RD07
Przebieg: 99 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 7 godz 37 min 59 s
|
![]()
Tak Puszek musze kupić kilka dętek bo zanosi się na niezłą jazde. Ale ja musze sam dla nauki.
Ale trzeba będzie wiecej napompować to może da rade. Dobrze że mnie Hubert uprzedził i tył dałem do wulkanizatora, bo to Mitas Dakar 09 ponoć ciężko założyć, jak z przodem taki problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 15 godz 29 min 48 s
|
![]()
Zachęcam do samodzielnej zmiany opon, ponieważ jest to lekka i przyjemna czynność którą można zrobić przy własnym motocyklu, wiem że tym którym to nie idzie, nie wiedzą jak się za to zabrać trudno w to uwierzyć, ale gdy dojdziecie do wprawy tak właśnie będzie a dodatkowo zyskacie pewność że w trasie poradzicie sobie sami.
Przejrzałem sporo filmów żeby znaleźć dla was najlepszy, ten pan pokazuje jak prawidłowo należy to robić. = Jeżeli chodzi o wymianę tylko dętki, i macie problem z włożeniem wentyla, należy z drugiej strony włożyć felgę w oponę, czyli wyłożyć dwa ranty opony na zewnątrz, wtedy felga opada niżej i robi nam się sporo miejsca żeby włożyć wentyl. Jest wiele innych filmów ale akurat cwaniaki wycinają to z czym mieli problem i z czym przeważnie ludzie mają problemy, czyli jak włożyć wentyl. Krawędź opony należy zawsze czymś przesmarować, ja używam mydła w płynie, talk też musi być żeby dętka się nie przecierała i nie przyklejała do opony. Jeżeli ktoś ma ochotę zapraszam do siebie pomogę zmienić opony, pokażę co i jak.
Paweł - R 1100 GS & XT 600 3 AJ Ostatnio edytowane przez pawlicho : 28.02.2013 o 09:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zmiana moda | lena | Lejdis | 1 | 03.10.2012 08:31 |