![]() |
|
Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
2. W Montanie jest asystent pasa ruchu! Oczywiście jeśli masz City Navigatora. Wyświetla też ograniczenia prędkości, co jest przydatne jak jedziesz samochodem w bardziej niż PL praworządnych krajach ![]() 3. W Montanie nie ma natomiast innych ficzerów przydatnych głównie do samochodu: JunctionView, czyli realistycznego widoku skomplikowanych skrzyżowań; oraz TMC, czyli komunikatów o utrudnieniach na drodze. Mimo pktu 3. Montana świetnie sprawdza się w samochodzie. Ja sam pozbyłem się wszelkich innych pomocników nawigacyjnych i Montany używam również w samochodzie bez żadnego specjalnego dyskomfortu. Co do samego City Navigatora, to jest to w zamyśle mapa samochodowa (bez szczegółów topo), ale tak jak już wspomniał fxrider w PL przy bardzo dużej szczegółowości ma często zchrzanioną kategoryzację dróg. Paradoksalnie na moto stanowi to zaletę ![]() Do jeżdżenia o jakim mówi fxrider jednak CityNavigator nie nadaje się. @Ikar O ile dobrze rozumiem to masz zainstalowaną mapę Azymutu: PL TOPO? A nie GPMapa Topo? Te dwie mapy łatwo pomylić. Ta pierwsza jest b. dobra i uaktualniana, a ta druga już od dawna martwa. Dociągnij sobie darmową nakładkę: PL_Sciezki_2012. Opis i linki: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2&t=11163 To jest taka niby mapa - przeźroczysta warstwa z samymi ścieżkami. Wgrywa się to identycznie jak mapę. Całość (razem z PL TOPO) jest bardzo dobra nie tylko na moto, ale i przede wszystkim na piesze/rowerowe wycieczki. No i z racji świeżych map drogowych z Emapy o dziwo swietne jest też w samochodzie. Zdrówko, Miszel |
|
![]() |
![]() |
#2 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Miszel, dziękuję za cenne porady. Właśnie o to mi chodziło - nie o wyświetlanie skrzyżowań tylko strzałki z pasami ruchu. Jak mam na ekranie za dużo informacji to mnie to dekoncentruje. Mam słuchawki w kasku więc taki kabelek audio byłby w sam raz.
Tak czy inaczej, proszę państwa - KUPIŁEM przed chwilą w Azymucie, Montanę 600 z mapą PL Topo ![]() Dziś jadę odebrać ![]() ![]() Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]() Cytat:
![]() Czasem mam wrażenie, że niektóre drogi były przerysowywane ze starych map wojskowych jak leci. Choć podobno z wersji na wersję jest lepiej. W CN do normalnego użytku należy bezwzględnie wyłączyć opcję "prowadź po drogach gruntowych", choć mi się zdarzało się napotkać sytuacje gdy gruntówki były klasyfikowane jako drogi lokalne (asfalt). Szczególnie na lubelszczyźnie było sporo atrakcji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Przebieg: 46000
![]() Online: 1 dzień 23 godz 5 min 40 s
|
![]()
Miszel dzięki. Mam "Mapa Polski PL Topo 2012.4". Po wprowadzeniu ustawień opisanych przeze mnie powyżej, wreszcie prowadzi po drodze ;-) Dzięki za linka, rozumiem że mam nagrać tą nakładkę na karte z moją mapą, a garniak będzie wiedział co z tym zrobić...
Hej |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Zdrówko, Miszel |
|
![]() |
![]() |
#6 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Powiem Wam że po Oregonie ekran Montany robi duże wrażenie. Jest pod każdym względem lepiej. Z drugiej strony przydatność dla turystyki pieszej jest mniejsza - coś za coś.
Wstępnie jestem bardzo zadowolony, choć tania impreza to to nie jest. pozdrawiam zimny Ostatnio edytowane przez zimny : 19.02.2013 o 08:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
kupić, nie kupić - oto jest pytanie? | norweg | Hamulce, kola, opony | 31 | 24.05.2013 19:00 |
Chciałbym poznać... | Klepo | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 18.08.2011 00:28 |
czy kupić taki regler...??? | MuSStaFFa | Układ elektryczny i zapłonowy | 22 | 02.04.2011 20:17 |