Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Regularne czynności serwisowe

Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18.02.2013, 07:31   #1
aciu

aciu's Avatar

Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
aciu jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
Domyślnie

Doszukuje się jakiegoś bubelka z Twojej strony ale nie mogę żadnego znaleźć więc masz kawał dobrej roboty za sobą! Sprawdź dobrze linki gazu i sprzęgła żeby nie obcierały czy nie naciągały się przy skręcie, a puki masz dupkę nie zakrytą plastikami to wszystkie otworki lub wystające gwinty/śrubki psiknij smarem w sprayu żeby nie gniły od wilgoci

Cholernie dobra robota
aciu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.02.2013, 16:27   #2
betu
wolny strzelec

betu's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Slubice
Motocykl: RD07a
Przebieg: 61000
betu jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 23 godz 35 min 27 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał aciu Zobacz post
Doszukuje się jakiegoś bubelka z Twojej strony ale nie mogę żadnego znaleźć więc masz kawał dobrej roboty za sobą! Sprawdź dobrze linki gazu i sprzęgła żeby nie obcierały czy nie naciągały się przy skręcie, a puki masz dupkę nie zakrytą plastikami to wszystkie otworki lub wystające gwinty/śrubki psiknij smarem w sprayu żeby nie gniły od wilgoci

Cholernie dobra robota
Aciu-kolego-bo ja robilem zdjecia tak,zeby nie bylo widac.

A podczas skladania naliczylem troche rzeczy ktore moglem dac jeszcze do galwanizacji.Ale juz po ptokach.

Nad czym sie zastanawiam-to moze jest takie ustrojstwo w spreju np. zeby popsikac na kable i wtyczki i zeby woda tam sie nie dostawala.
Taki plastik w spreju.
Moze ktos sie juz tym bawil?

Zasady Postowania