Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.02.2013, 17:31   #1
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 19 godz 13 min 0
Domyślnie

nie wiem jak modele 2005. ja miałem 1999 i 2001 ale na ile wiem względem zwykłej 640 to jest tylko zmiana wizualna. rama, heble, zawias - wszystko to samo.
biorąc pod uwagę trudności z dostaniem fantów od Adv to może być wyczyn doposażyć 'zwykłe' 640 o te dodatki.
gratuluję jednak pomysłu - gdybym miał mieć tylko jeden motocykl do wszystkiego byłby to właśnie 640Adv - moim skromnym zdaniem jest niezrównany I MAM NADZIEJĘ, że jeszcze sobie kiedyś takiego kupię. koniecznie model 1999r.

z drugiej strony - JEŚLI nie jest Ci absolutnie potrzebna autonomia paliwowa typu 500km+ to nie ma sensu kupować ADV - z tym zbiornikiem w typowy teren jest cięzkawy, owiewka jest naprawdę skromna. reszta jest dosłownie taka sama jak w gołej 640, która kosztuje z 30% mniej.
na dwie tarcze się nie napinaj bo i na tej jednej 'biednej' 320 robisz stoppie bez kłopotu. z kolei w drugą mańkę z 1 idzie na koło z gazu. z dwójki po delikatnej modyfikacji równiez.

oczywiście - wersja 1999 ma zajebisty tripmaster i wogle wyglada jak fabryczna dakarówka. niestety - takich motocykli się juz nie robi.

640ADV AD1999 - ma dla mnie wszystko co prawdziwa 'wyprawówka' powinna mieć. małe spożycie, zajebisty pędzel, super zawias, WYGLĄD /lansik /, prostą konstrukcję.
modele po 2001 to już IMO nie to - hydrauliczne sprzęgło /fuj/, licznik jak zegarek elektroniczny z DDR /fuj/, podciśnieniowy gaźnik /fuj/, UpsideDałn /fe/.
na + powiem, że wszystkie w standardzie mają łożysko główne wału po upgradzie - do zrobienia w modelach 1999 i wcześniejszych.

tak czy owak powodzenia w zakupie!

Zasady Postowania