![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Standardowo po wymianie opon i dodatkowo w przypadku kiedy zaczynasz odczuwać wibracje spowodowane złym wyważeniem.
Jesli złapiesz kapcia, to po załataniu dętki i ponownym założeniu opony, możesz odczuwać niewyważenie. Dlatego warto zaznaczyć położenie kapcia względem felgi i zmontować tak jak było wcześniej. Trza było mu odpowiedzieć, że nie ma sensu płacić typom co takie bzdety gadają ![]() Fakt - kostka szybko zmienia wagę, ale jak latasz po czarnym to niewyważenie potrafi być megawkoorwiające ![]() Ty nie... Ja Ci ze 2 razy wyważałem ![]() Zdrowia ![]() Ostatnio edytowane przez Pastor : 09.04.2008 o 10:16 Powód: by żyło sie lepiej |
![]() |
![]() |
#2 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 12 min 58 s
|
![]()
Dzisiaj odbierałem koło po łataniu i pan też powiedział że nie wyważa, bo nie będzie mnie naciągał. Kostką wjadę w błoto, napakuję pół kilo towaru i cała robota bez sensu. A nawet jak wyjadę na czarne, to zawsze coś zostanie.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Opon crosowych nie warto wywazac bo:
a: nie ma predkosci b: urywają sie klocki lub ich fragmenty. W Afryce jest predkosc, klocki sie rzadko urywają (zwlaszcza w TKC) i i tak 80% jezdzimy po asfalcie - zatem sądzę ze trzeba wyważać. Przynajmniej ja wywazam. i kostke i szosę. Tylko przy wymianie opon na nowe. A poniewaz ostatnio oponę przednią smigam w 15 min to zal mi potem, tracic poł dnia na jezdzenie do wywazania. Chce sie tego nauczyc bo wygladalo na czynność mega banalną. zajmuje z 5 min. Ramires poprosimy o oferte na wywazarke z twojego żródła.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |