![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Ballynahinch (Irlandia Płn) / Częstochowa
Motocykl: CRF1100L AS
Przebieg: 7500 km
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 23 godz 35 s
|
![]()
U mnie też mieszka świerszcz.
http://www.youtube.com/watch?v=Jjcp8Mzu1vk&feature=plcp Przebieg mam teraz ok 25 000km Ogólnie moto chodzi jaki brzytwa, ma moc, 180 leci bez problemu, przysiepeszenie też jest, tylko ten świerszcz? Myślicie, że u mnie to też będzie ten nieszczęśny sworzeń tłoka? Wymieniał to ktoś już i może potwierdzić, że świerszcz sie wyprowadził po tej operacji? Moto ma za jakiś czas jeździć bardzo daleko na wschód, więc muszę rozkminić każdy problem. Help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Puszcza Biała
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 dni 1 godz 44 min 56 s
|
![]() Cytat:
Też bym skłaniał się ku temu ale spójrz, kolega pisze wyżej o nowych sworzniach i tłokach i "cykanie" nie ustało.Chyba,że coś innego mu "cykało".Odgłos jest specyficzny.Nie wszyscy go wyłapują. Ostatnio edytowane przez Dzieju : 07.12.2012 o 21:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Cykanie to już wyższa technologia odsłuchu
![]() ![]() Cykac to może nawet niedokręcona świeca ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2012
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD03
Przebieg: 112 kkm
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 21 godz 11 min 44 s
|
![]()
Faktycznie take cykanie po 25kkm podejrzane. U mnie koło 100 kkm nie ma tak wyraźnego cykania. Jak temp. pójdzie ostro w górę w terenie ostatnio coś usłyszałem...wiatrak się włączył. Termostat mam do wymiany, jeździ ze mną ze 2 miechy w aucie:]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Ballynahinch (Irlandia Płn) / Częstochowa
Motocykl: CRF1100L AS
Przebieg: 7500 km
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 23 godz 35 s
|
![]()
No stan wszystkich innych podzespołów wskazuje też na taki przebieg. No, ale nie ważny jaki on jest tylko co tak cyka. (na tym filmiku rzeczywiście to cykanie jest znacznie uwydatnione, ale to chyba dobrze dla poszukiwań przyczyny).
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Praca silnika - chodzi jak pijana.. | yuchyo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 10 | 21.06.2012 15:23 |
Temperatura a praca silnika | MARTINEZ | Układ chlodzenia | 7 | 01.03.2012 13:35 |
Fotopodróżnik - praca... | miroslaw123 | Kwestie różne, ale podróżne. | 8 | 24.02.2012 11:31 |