Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 15.11.2012, 18:14   #1
Kali89

Miasto: Ostrów maz
Motocykl: Dzik 950
Przebieg: 120000
Kali89 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 godz 57 min 45 s
Domyślnie

Xr 400 olej co 1000-1200 km, zawory tak samo odkręcasz 4 śruby rewizyjne i sprawdzasz, regulacja na klucz 8 i plaski śrubokręt. Trzeba uważać na napinacz rozrządu, spreżyna potrafi sie urwac i wtedy jest po głowicy, mozna zalożyć manualny i jest po problemie. Rama pomocnicza wcale nie taka słaba ostatnio swoja wyciągałem pasem transportowym za drzewo z bagna. Zawieszenie przyzwoite, były chyba nawet wersje z Upside down. Waga 119 kg. Niestety brak rozrusznika ale tak jak pisał ktoś wyżej, jeśli jest wszystko ok pali max. po kilku kopach. Podstawowe cześci dostepne w Polsce jakieś szpeje i uzywki raczej w UK albo USA. Jeśli już porównywać Xr 400 to raczej z DRZ, miałem okazje jezdzić DRz i jak dla mnie dupy nie urywa wole Honde. Musisz się przejechać i sprawdzić, takie moje zdanie.

Aaa no i znalezienie czegoś ciekawego graniczy z cudem w PL na aukcjach caly czas te same sztuki.
Kali89 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.11.2012, 18:27   #2
JarekO
Gość

Online: 0
Domyślnie

Według instrukcji wymiana oleju co 1500 km. Sprawdzenie i ew. regulacja zaworów tak samo.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.11.2012, 19:13   #3
piotreklodz

piotreklodz's Avatar

Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
piotreklodz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
Domyślnie

Buli, piszesz o Xr 400 porównując ją do ttr czy masz na myśli 650r?

Wally, dla mnie ttr jest zdecydowanie zbyt nudna, wsiadłem - 1, 2,3 za wiele się nie dzieje, 4,5... i nic - dosłownie traktorek, jedzie bo jedzie. Szukam czegoś co da trochę więcej zabawy i dlatego pytam o xr 400 bo obawiam się że też jest trochę za słaba, wiesz że kawał kloca ze mnie

Ostatnia przewinęła się ładna sztuka do sprzedania i zamierzam jechac w niedziele ją obmacać.

Ostatnio edytowane przez piotreklodz : 15.11.2012 o 19:46
piotreklodz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.11.2012, 19:49   #4
buli

buli's Avatar

Miasto: Łańcut
Motocykl: RD07
Przebieg: 70 000
buli jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 21 godz 15 min 15 s
Domyślnie

Porównuje xr 400 z ttr 600.
Ja waże 105kg i xr daje rade Jakbym miał wybierać, wybrał bym jeszcze raz Xr. Daje dużo radości Jest dużo tańszy w utrzymaniu niż np. KTM, pod warunkiem że znajdziesz fajna sztukę. Cośik wiem bo miałem exc 400.
buli jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.11.2012, 22:47   #5
wolly

Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
wolly jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 dni 4 godz 38 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał piotreklodz Zobacz post
Buli, piszesz o Xr 400 porównując ją do ttr czy masz na myśli 650r?

Wally, dla mnie ttr jest zdecydowanie zbyt nudna, wsiadłem - 1, 2,3 za wiele się nie dzieje, 4,5... i nic - dosłownie traktorek, jedzie bo jedzie. Szukam czegoś co da trochę więcej zabawy i dlatego pytam o xr 400 bo obawiam się że też jest trochę za słaba, wiesz że kawał kloca ze mnie

Ostatnia przewinęła się ładna sztuka do sprzedania i zamierzam jechac w niedziele ją obmacać.
jakby ci to powiedzieć , górę na Piątkowisku pewnie znasz Ja to za męki jestem ale mogę ci powiedzieć że TTR wjeżdża z każdej strony na sama górą pod odpowiednim kierownikiem już i tak nie pierwszej młodości ,na pewno dużo adrenaliny zapewni ci 2T bo myślę ze XR 400 tez będzie nudna , tak jak pisałem xr koziołek TTR traktorek ale bez przesady , ważne jest też przełożenie, łańcuch, TTR jest motorkirm uniwersalnym i oszczędnym nie mylić z XR 400/250 nieraz mam okazję powozić się i nie żebym reklamował ten model ale nie jest on taki ostatni chociaż ma wadę nie ma fabrycznego ręcznego odprężnika ale można to przerobić . Nawet super sprzęt sam nie pojedzie co można było zobaczyć na Podlasiu stara DR paląca więcej oleju niż Pb potrafiła zawstydzić super sprzęty ale to już inna historia
wolly jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.11.2012, 23:22   #6
piotreklodz

piotreklodz's Avatar

Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
piotreklodz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
Domyślnie

Oczywiście Wally, jeśli się już dobrze zna sprzęt to można go dużo lepiej wykorzystać. Ja pisałem o pierwszych odczuciach.
piotreklodz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania