Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.11.2012, 08:58   #4
JARU

JARU's Avatar

Miasto: Wrocław / Grenoble
Motocykl: RD07a
Przebieg: ~60kkm
Galeria: Zdjęcia
JARU jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 9 godz 45 min 18 s
Domyślnie

Zagraniczna nazwę i slang musisz mi wybaczyć. Nie wiedziałem jak to przetłumaczyć.

Zdaje sobie sprawę, że niesie to ze sobą ryzyko (tak jak wszystko w naszym życiu), ale jak widzisz do tej pory nie spotkałem się z żadnym problemem. Dziele się dlatego bo uważam ten portal za bardzo przydatny.

Wykorzystałem CS do planowania podroży po Kazachstanie, podczas której, przez 3 tygodnie ani razu nie zapłaciłem za nocleg! Wysyłałem wiadomości do ludzi, którzy mieszkali w miejscach, które mogły znaleźć się na mojej drodze. Pytałem ich co warto zobaczyć w pobliżu, czy mogę się u nich zatrzymać i najważniejsze - czy mogę się do nich odezwać i liczyć na ich pomoc w razie jakiejkolwiek awarii (oczywiście miałem też adresy polskiej ambasady, konsulatu i sporej liczby towarzystw polonijnych). W taki sposób zgromadziłem w swoim podręcznym notesie listę ponad 20 couchsurferow wraz z adresami i numerami telefonów. Awarii nie było, ale jestem pewien, że gdyby była to ktoś by mi pomógł co najmniej dobra rada..

Kazaszka Dana, u której nocowałem w Almaty:

Daniel i Marcin, których tez poznałem przez CS i ruszę z nimi wszędzie bez żadnych obaw!

Jeśli ktoś będzie próbować swoich sil z CS, z chęcią odpowiem na pytania.

Zasady Postowania