![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 16 godz 16 min 52 s
|
![]() Cytat:
Co do hotelu to go miałem zarezerwowanego. Nie jest to zły pomysł bo spać gdzieś trzeba, a na dzień dobry po co mieć problemy na granicy. Ja jechałem bez namiotu techniką zawsze coś się znajdzie i tak też było ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
No cóż Tunezja się skończyła .
Od 01 01 2009 terytorium zostało podzielone na dwie strefy Nord i Sud ( na zamieszczonej poglądowej mapie jest to zaznaczone ) Pozwolenia zostają wydawane jak poprzednio przez gubernatorów w Tataouine , Kebili , Tozeur . Wjazd do strefy Nord : - Pozwolenie - Przewodnik autoryzowany TMT - GPS - Telefon satelitarny - Minimum 2 samochody ( o moto ni chuchu nie piszą ) Wjazd do strefy Sud : - Grupa minimum 4 samochody + to co wyżej + policjant ( czyli system Libijski i Algierski) Lista autoryzowanych przewodników zamieszczona jest na stronie WWW ministerstwa turystyki TN . W każdym przypadku zjazd poniżej El Borma nie jest możliwy. Czyli chujnia na całej lini , koszt przewodnika z pikapem to 250/300 eur na dzień , koszt pozwolenia to 15 dinarów , trasa ma by wyznaczona wyjątkowo szczegółowo bez możliwości pominięcia punktów kontrolnych + ustalone zaplanowane noclegi wzdłuż trasy . Życzę powodzenia . |
![]() |
![]() |
#3 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 43 min 30 s
|
![]()
Może uściślę swoją wizję podróży. Wyjazd ma być głównie on-road dopuszczam każde drogi pod warunkiem że są drogami. Adam przecież się spotkaliśmy kiedyś i wiesz że głownie jeżdżę z małżonką na siedzeniu pasażera. Plan wygląda mniej więcej tak
![]() Nie wiem tylko czy nam wystarczy czasu na północ, od punktu droga 10 do Tunisu zarówno ze względu na czas jak i pogodę. Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi to z chęcią przyjmę .Różnica między długą i krótką wersją to 300 km. PozdrawiaM
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tunezja, XII 2008 by Marekw | rambo | Trochę dalej | 32 | 14.06.2021 13:05 |
Tunezja w lecie. | schneider | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 10.11.2012 22:43 |
Algieria, Tunezja, jesień 2010 | tosip | Umawianie i propozycje wyjazdów | 13 | 05.02.2010 18:39 |
Strefy Tunezja na 2010 rok | Adagiio | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 30.01.2010 19:26 |