![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
![]() Cytat:
Sprawdź: - sam akumulator, (jeśli jest uszkodzony, zasiarczony) to ładowanie jest ponad normę - połączenie przewodów do akumulatora - podłączenie mas - stan kostek (przekaźnik, kostki regulatora) - stan kostek świateł przednich. (te 3-pinowe przy żarówkach) Miałem kilka telefonów w podobnej sprawie i często wychodził jednak bałagan w instalacji lub stary akumulator, który przestał z czasem być dobrym odbiornikiem. Kiedyś, chcąc na szybko wykluczyć regler. Podłączyłem zamiast akumulatora motocykla, akumulator samochodowy (przewodami rozruchowymi). Ładowanie znormalniało. W efekcie. Zamiast zakupu nowego regulatora, kolega kupił nowy akumulator i po kłopocie. UWAGA - nigdy nie odłączaj akumulatora podczas uruchomionego silnika - Popalisz wszystkie żarówki i obrotomierz. - test z akumulatorem samochodowym zdecydowanie nie jest profesjonalny. Zaciski przewodów rozruchowych mogą spaść i efekt będzie jak wyżej. Najlepiej zdobądź inny akumulator motocyklowy i podłącz w miejsce swojego. Mam nadzieję, że źródło wysokiego ładowania będzie banalne. R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przypalona wtyczka | hero | Układ elektryczny i zapłonowy | 53 | 26.07.2021 22:01 |
Czarny kabelek z reglera | sambor1965 | Układ elektryczny i zapłonowy | 8 | 30.09.2010 13:14 |
Wtyczka do pompy potrzebna | sambor1965 | Uklad paliwowy i wydechowy | 2 | 21.09.2010 23:11 |
okablowanie reglera | Vooytas | Układ elektryczny i zapłonowy | 3 | 30.06.2008 20:36 |