Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Lejdis

Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 19.06.2012, 15:30   #1
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Marcinie proponujesz małe silniczki ale dość wysokie sprzęty głównie na wertepy a nie do jazdy uniwersalnej.
Fakt że przy tym lekkie ale Ela póki co nie określiła się że tylko Off .
A dla np swojej żony spokojnie jako nawet pierwsze moto postawił bym trampka 600.
I nie dlatego że poniżej 600cm to obciach ( gdyby była niższa to f650) tylko dlatego że mogła by sobie jechać gdzie tylko by chciała a nie tylko w koło komina lub na przyczepce na zlot jak to wiele osób praktykuje właśnie malutkimi motorkami.
Stary 19.06.2012, 18:21   #2
ruda102

ruda102's Avatar

Miasto: Lubartów
ruda102 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 4 godz 41 min 36 s
Domyślnie

hej elaela, mam 164, ważę 55 trampka kupiłam na 1sze moto i nie żałuję, co prawda glebnęłam parę razy kiedy nóżka mi uciekła w koleinie albo pod górkę, ale moje dość wydziwaczone gmole jednak działały, a wrażenia z jazdy niesamowite! ze względu na wysokość i na wagę zdecydowałam się i niedawno trampka sprzedałam. zmieniłam go na cb500 sporo niższa, trochę lżejsza, co daje uczucie pewności jakiej brakowało mi na trampku. jak tylko nabiorę takiej 100% pewności nie zawaham się kupić trampka znowu. także podsumowując, oba modele pana Hondy są moim zdaniem warte uwagi jako kandydaci na pierwsze motocykle, tylko pytanie na jakiej nawierzchni zamierzasz jeździć najczęściej, o czym wspominali przedmówcy, no i najlepiej dosiądź paru egzemplarzy, przejedź się i wybierz. powodzenia!
ruda102 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2012, 22:08   #3
Dunia

Dunia's Avatar

Miasto: Reykjavik
Motocykl: tyż Honda ale mała siostra królowej
Przebieg: jest
Dunia jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 dni 3 godz 35 min 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
I nie dlatego że poniżej 600cm to obciach ( gdyby była niższa to f650) tylko dlatego że mogła by sobie jechać gdzie tylko by chciała a nie tylko w koło komina lub na przyczepce na zlot jak to wiele osób praktykuje właśnie malutkimi motorkami.
Równie dobrze mogę napisać ,ze wymiar poniżej x cm to obciach. A kolesie na Goldasach mają cochones po kolana..A Ty czym jeździsz?
Dunia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2012, 23:29   #4
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dunia Zobacz post
Równie dobrze mogę napisać ,ze wymiar poniżej x cm to obciach. A kolesie na Goldasach mają cochones po kolana..A Ty czym jeździsz?
Pytasz "czym jeżdzisz" mnie czy Marcina? Ja nie uzależniam wyboru tylko od pojemności ale też od innych zalet. Wszystko zależy kto i do czego potrzebuje.
Do krzaków pasuje mały silnik i lekki sprzęt na drodze jednak przyjemniej się jedzie ciut większą pojemnością która nie musi być od razu bardzo ciężka.
Dziś kupiliśmy dla koleżanki BMW F650 o której wspominałem 5 postów wcześniej .
Dosięga i ogarnia gabaryt a 650 jest tutaj zaletą a nie wadą.

Zasady Postowania