![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Krakow
Motocykl: RD07a
Przebieg: 62000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 23 godz 22 s
|
![]()
O Motozie...
W ulewnym deszczu zrobiłem na niej tylko 150 km po asfalcie przed Aktobe i 26 km w Kirgistanie po kamieniach i błocie, końską ścieżką na przełęcz. I ani razu nie odniosłem wrażenie, że straciła trakcję. TKC nigdy nie miałem więc nie mam porównania, ale to chyba dwię różne opony. Acha... w rozlewisku rzeki po otoczakach, gdy woda zabrała most też się dzielnie spisała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Siemiatycze
Motocykl: RD07
Przebieg: 40 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 8 s
|
![]() Cytat:
Dla zainteresowanych zamieszczam filmik i zapraszam do dyskusji po obejrzeniu materiału . interesuje mnie ujecie , traktowanie opony nożem . http://www.youtube.com/watch?v=Bn2TP73F6Sg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zarobiony...
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: RD07a & Yamaha XV1900 Raider
Przebieg: za mały
![]() Online: 5 dni 1 godz 3 min 8 s
|
![]()
a co myslicie o Metzeler Tourance EXP do Afry...
jeżdżę głownie po asfaltach.. spore odległości...ale czasami do lasu na utwardzona drogę tez zjadę .... teraz ujezdzm anaki II ..ale na suchym dość ślizgie są... Pozdro..
![]() |
#4 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zarobiony...
|
![]()
sugerowałem się*tym testem.... wypadają w nim lepiej niż Anki...
http://www.motocykl-online.pl/testy/Test_opon_enduro na suchym wypadają niby zdecydowanie lepiej niż anakee II a na mokrym jeszcze lepiej o 1 pozycje.... Może ktoś ujeżdżał inne opony z tego testu i wypowie się czy ten test jest miarodajny i "nie sponsorowany" http://www.motocykl-online.pl/testy/Test_opon_enduro Pozdro i dzieki,,,
Ostatnio edytowane przez MuSStaFFa : 27.05.2012 o 23:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
zarobiony...
|
![]() Cytat:
![]() sam już nie wiem którą wybrać...
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Sam niedawno się przymierzałem do opon szosowych i z porad kolegów z forum do AT najlepsze są anakee. Takie też kupiłem i jestem mega zadowolony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Jeździłem i na Anakach i na Metzach i moim zdaniem te pierwsze sa lepsze tak na suchym jak i mokrym |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
zarobiony...
|
![]() Cytat:
ehh..trochę się spóźniłem z przeczytaniem.... kupiłem te ContiTrialAtack......niby z tych anakinow jestem zadowolony ..ale chamowanie ze 120 na suchym asfalcie...zawsze idzie z poślizgiem i czuje jak by słabo chamowała...ale w wodzie nigdy mnie nie zawiodła....naprawde miło i sympatycznie.... ps...za jakieś 10.000 km napisze swoje subiektywne odczucia i powiem jaka różnica miedzy tymi anakami II a ContiTrialAtack..... chętnie bym wybrał też metzelery...ale mam metzelery na drugim motocyklu i rzeczywiście znikają w oczach.... a tam mam tył rozmiar 210/40 i opona kosztuje ponad 800 zl .. dlatego dam tym razem zarobić continentalowi.... dam znać jak to wyszło... :-) ps.2 jeszcze takie cudo wpadło mi w oko.....Dunlop Trailmax TR91...też może być fajna... :-)
Ostatnio edytowane przez MuSStaFFa : 30.05.2012 o 23:35 |
|
![]() |
![]() |