![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Też jestem za tym aby jednak się szczepić, bo chorób i innych pasożytów i tak jest tak dużo, że lepiej zmniejszyć prawdopodobieństwo przywleczenia ze sobą czegoś.
Ja zrobiłem komplet, a na malarię brałem mieszanki leków i jakoś się udało, lecz ostatnio jak moja gorączka osiągnęła 40 stopni zrobiłem sobie test na malarie, bo przetrwalniki w wątrobie mogą się utrzymać nawet ekstremalnie do 10 lat...
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Z malarią ogólnie ciężki temat.
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
![]() Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
![]()
Jasne, można się nie szczepić i być jak Rambo (ten filmowy a nie ten z forum
![]() Tylko przypadkiem można nie wjechać do co niektórych krajów bo cię nie wpuszczą na granicy - i nic nie da tłumaczenie że ja jestem twardziel. Poza tym taką żółtaczkę - to jest duże prawdopodobieństwo że i u nas złapiesz w szpitalu. A na malarie - Malaron - jakoś najmniej odczuwa organizm jego działanie - trochę senny człowiek chodzi w dzień |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
![]()
Łotrze
![]() Przyjacielu Ty Mój... To, żeś posiał "w nerwach" doktora, tylko zaskarbiło moją sympatię, bo cenię gości trzymających fason. Ostatnio edytowane przez Elwood : 18.05.2012 o 21:44 |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
![]() Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
![]()
Elwoodzie !
![]() Mam wrażenie, że bliskość od miejsca twojego zamieszkania Instytutu Medycyny Morskiej i Tropikalnej w Gdyni, gdzie jest leczonych najwięcej w Polsce przypadków chorób tropikalnych, chroni Cię od wielu z nich, podobnie jak "gile ze śmietaną z pajdy chleba z cukrem" zjedzone w dzieciństwie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 25 min 26 s
|
![]()
Elwoodzie ..i tak babesia Cie dopadnie....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
![]()
Puszku, diable słaby...
![]() Niewiastom zawsze spoczynku udzielę, lico nachylę. A, że konsekwncje?... Pies trącał! ![]() |
![]() |