Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 21.03.2012, 13:32   #1
deptul

deptul's Avatar

Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
deptul jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
Domyślnie

No nareszcie!
deptul jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.03.2012, 15:02   #2
ArtiZet

ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: akalicy stolicy
Motocykl: XRV650
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 4 dni 14 godz 56 min 12 s
Domyślnie

A ja mam pytanie natury formalnej.
Czy jadąc na Białoruś aby dostać wizę turystyczna trzeba przedstawiać jakiś plan gdzie się będziemy poruszać, będąc na miejscu meldować na milicji lub mieć z góry zarezerwowane noclegi w hotelach
Przy tranzytowej nic takiego nie chcieli ale chciałbym tam zawitać na dłużej i pozwiedzać...
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.03.2012, 18:38   #3
Lewar
Niepozorny

Lewar's Avatar

Miasto: Wiocha na Jurze, bliżej Krakowa niż Częstochowy
Motocykl: Bardzo stara Teresa
Lewar jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 1 dzień 3 godz 55 min 34 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ArtiZet Zobacz post
Czy jadąc na Białoruś aby dostać wizę turystyczna trzeba przedstawiać jakiś plan gdzie się będziemy poruszać, będąc na miejscu meldować na milicji lub mieć z góry zarezerwowane noclegi w hotelach
Przy tranzytowej nic takiego nie chcieli ale chciałbym tam zawitać na dłużej i pozwiedzać...
My pojechaliśmy w wersji "bogatego turysty z zachodu" i mieliśmy na każdą noc zarezerwowany hotel, w którym wbijali nam pieczątkę pobytową na specjalną kartkę imigracyjną.
Było to dokładnie sprawdzane przez pogranicznika przy opuszczaniu Białorusi.
Kocham Łódź
Lewar jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.03.2012, 00:25   #4
zgodny

Miasto: Z Nawsi
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 48tmil
zgodny jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 11 godz 42 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Witaj! W ubiegłym roku w czerwcu było tak:w konsulacie na uL.Elektrycznej w B-stoku złożyłem zapotrzebowanie na wizę turystyczną.Jednym z pytań panny z okienka było gdzie będę nocować...odpowiedz mogła być tylko jedna tam gdzie dojadę.Wielkie i zdziwione oczęta zapytały a czym to jadę.A motocyklem.NIELZIA nada wykupić w biurze wskazanym przez konsulat VOUCHER za 50 zyli.Oczywiscie ubezpieczenie w firmie honorowanej na Białorusi i haracz za wizę coś około 25 ojro.Coś tam jeszcze się płaciło tak że wiza jednokrotna załatwiana samemu to koszt około 170 złotych.Na Białorusi na głównych drogach jako INNOSTRANIEC za paliwo musisz płacic twardą walutą.Na za....ach ich Nacjonalną.Byłem tam 6 dni wjechałem w Kuznicy .Objechałem całą górą aż do Lenina(dupek nie wpuścił nas bo bylo 5 minut po ZAKRYCIU) Kazał przyjechac drugi raz.Wracaliśmy przez Orszę(wiadomo kto co tam kiedyś dostał) dołem aż do Bobrownik.Jedyne pytania panów milicjantów to skolko stoit eta maszina a za te diengi to oni woleli by MESIA...trzeba jechać przeżycia niesamowite.Gdzie spaliśmy nikt nas nie pytał..pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez zgodny : 24.03.2012 o 00:13 Powód: błąd ortograficzy
zgodny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.03.2012, 21:54   #5
ArtiZet

ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: akalicy stolicy
Motocykl: XRV650
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 4 dni 14 godz 56 min 12 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał zgodny Zobacz post
Na Białorusi na głównych drogach jako INNOSTRANIEC za paliwo musisz płacic twardą walutą.Na za....ach ich Nacjonalną.
Przyznam, że 2x tranzytem przeleciałem BY w te i z powrotem i nigdy nikt mnie nie zmuszał do płacenia w twardej walucie- fakt, na wiekszości dużych stacji jest opcja płacenia w USD, EU czy ichnich kopiejkach ale zawsze to była jedna opcja z wielu.
Cytat:
Napisał zgodny Zobacz post
Jedyne pytania panów milicjantów to skolko stoit eta maszina a za te diengi to oni woleli by MESIA...trzeba jechać przeżycia niesamowite.Gdzie spaliśmy nikt nas nie pytał..pozdrawiam
No to pocieszające ale powiedz zgodny co z tą kartą imigracyjną i pieczątkami o których pisał Lewar
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.03.2012, 23:18   #6
zgodny

Miasto: Z Nawsi
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 48tmil
zgodny jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 11 godz 42 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Przyznam, że 2x tranzytem przeleciałem BY w te i z powrotem i nigdy nikt mnie nie zmuszał do płacenia w twardej walucie- fakt, na wiekszości dużych stacji jest opcja płacenia w USD, EU czy ichnich kopiejkach ale zawsze to była jedna opcja z wielu.

No to pocieszające ale powiedz zgodny co z tą kartą imigracyjną i pieczątkami o których pisał Lewar
...tia. Ja myślę że tą kartą imigracyjną był ten nikomu niepotrzebny(w moim przypadku) VOUCHER za 50 zyli wyrzuconych w błoto...
zgodny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania