Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 13.02.2012, 08:51   #1
aciu

aciu's Avatar

Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
aciu jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
Domyślnie

mi poprawiło dół, ale przyznam że ciutkę olejku wciąga, jednak taka mini dolewka na sezon tragedi nie zrobi Teraz jak dołoże pełne króćce to w polączeniu z moją mega masą będzie pewnie na koło stawiać

Zwróć uwagę czy temperatura wylotowa spalin bądź nagrzanego komina nie stopi Tobie kierunku, bo gdzieś już czytałem że takie cuda się zdarzają.
aciu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13.02.2012, 11:13   #2
Cibor klv

Cibor klv's Avatar

Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Cibor klv jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 1 min 34 s
Domyślnie

Z moich obserwacji wynika, że założenie przelotu dość drastycznie pogarsza przebieg krzywej momentu w dolnym zakresie obrotów, testowałem to na Transalpie 98 r, po kilku dniach jazdy wróciłem do oryginału. Odczucia po zmianie wydechu mogą być mylne, najlepiej zrobić pomiary z oryginalnym jak i przelotwym wydechem na hamowni. Niby można gaźniki dostroić, ale wcale nie jest to takie proste jak by się mogło wydawać, przerabiałem to w sv 650 teoretycznie myslisz, że sportowy wydech, to sportowy filtr, plus podniesienie iglic i większe dysze główne i będzie hulało, robisz pomiary na hamowni a wychodzi kupa, jakać potężna dziura w momencie i mocy mniej o dobre 3 KM. Zatem na wiosnę powracam do oryginalnych nastawów.

Cibor klv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania