![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 23 godz 55 min 29 s
|
![]()
Nie znam się zupełnie na immo ani elektronice ale z tego co kumam to jeśli kolesie od których kupiłeś serce + kompletną instalacje posiadają org. VIN dawcy a moto nie było sprzętem "pożyczanym" to Pan Hunda pewnie takowy kluczyk z PIN-em czy innym kodem Ci dorobi. Moim zdaniem wyjdzie sporo ale pewnie i tak taniej jak ewentualna walka z elektroniką i innymi pierdołami o których R2D2 pisał. POWODZENIA
Ps. Na zdrowy rozum producent posiada pewnie jakieś "immoarchiwum" bo co by to było gdyby zagubienie kluczyków skutkowało koniecznością złomowania motocykla - tak mi się wydaje ale ja naiwny mocno jestem. Ostatnio edytowane przez Pawel_z_Jasla : 02.01.2012 o 13:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 10 godz 37 min 18 s
|
![]() Cytat:
jest zapisany w papierach i na blaszcze w komplecie z dwoma kluczykami masz kod masz nowy kluczyk i to nie jakoś strasznie drogo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Złocieniec
Motocykl: 2xRD07
![]() Online: 3 tygodni 17 godz 32 min 14 s
|
![]()
Nie wiem jak u dealerów motocyklowych ale w samochodówce trzeba pokazać papiery od pojazdu do którego mają być dorobione klucze,inaczej nie ma rozmowy.Na koniec dochodzi jeszcze temat dopisania nowego transpondera do ECU ,a to pewnie potrafi tylko fabryczny tester.Przy dorobieniu transpondera z zawartości ECU wystarczy zamontować pestkę w kluczu lub przykleić na stałe przy pętli i mamy odpalony silnik bez żadnych dodatkowych czynności.Koszt takiego dorobienia powinien się mieścić w przedziale 250-350zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wtrysk i układ wydechowy. | Pretor | Uklad paliwowy i wydechowy | 36 | 17.02.2009 18:44 |
Wtrysk i 800ccm | QrczaQ | Wszystko dla Afryki | 46 | 25.09.2008 11:09 |