|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Niestety nie da się skonstruować fajnego moto za tanie pieniądze. Ktoś dziwił się, że auto (którego subiektywnie jest więcej jako materii) potrafi być tańsze.
Niech ten ktoś spojrzy na ilość sprzedawanych egzemplarzy jakiegoś popularnego auta i motocykla enduro. Cena egzemplarza = (cena pomysły + cena linii produkcyjnej)/ilość sprzedanych egzemplarzy* *tak w zajebistym skrócie ![]()
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 1 min 34 s
|
![]() Cytat:
Mi chodzi po głowie taki mix jak ten gościu zrobił ze swoim motocyklem.. silnik er6 72 KM na allegro za 2 tys. można mieć.. kompaktowy,mocny i niezawodny. W mojej rd 03 jest 50 KM taki boost w postaci 20 dodatkowych kucy urwie dupę ![]() Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 22.11.2011 o 16:55 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Jak fajnie zrobisz będziesz miał zamówienie na mała serię. Ci co mówią, że im w afri mocy nie brakuje albo kłamią albo nie jeździli niczym mocniejszym
![]()
![]() |
#4 |
kapłan maryjan
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Krakuff
Motocykl: Super Penera
Przebieg: 667
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 8 godz 23 min 14 s
|
![]()
Tylko pytanie czy jest sens?
![]() Te kilka KM które brakuje Ci w Afryce znajdziesz w Super Tenerze ![]() A jak dalej mało to wsadzisz silnik z TDM 4tx i masz 80 kilka kucyków. Jak dobrze sprzedasz Africę to zostanie Ci rezerwa $$ na modyfikacje ST ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 1 min 34 s
|
![]()
Przyrost mocy ma sens tylko wtedy kiedy masa jest na stałym poziomie, ST będzie sporo cięższa od Afry rd 03 z 70 konnym silnikiem. Stosunek mocy do masy będzie na korzyść w Afrze. Te przymiarki robię czysto teoretycznie, tak naprawdę żeby ocenić czy taka rzeźba ma sens trzeba by mieć silnik i ramę i przymierzyć, jesli okazałoby się, że silnik jest ciut za długi to by wymagało cięcia ramy i sporej rzeźby zatem zasadność takiej operacji byłaby dyskusyjna. Prościej byłoby wziąć piec od Trapa 700. W przypadku Afry rd 03 to zysk 10 KM i myślę , ze dałoby radę wykorzystać moduły od 03 a także zrobić to na gaźniku.
Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 22.11.2011 o 17:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Ale czy tak naprawdę moc jest podstawowym wykładnikiem? Dla wielu nie jest a ważne jest coś zupełnie innego ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Dla mnie to nie jest oczywiste.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 25 min 26 s
|
![]()
5
Sportowcy ekstremaliści zawsze będą dążyć do więcej, mocniej i szybciej...W tych kategoriach Lc 8 nie ma sobie równych...Ale dla mnie..48 letniego faceta, liczy się już coś innego..Zdziadziałem może, ale Afryka mnie tak bardzo nie przerasta możliwościami i ochrania moje stare kości..odpukać... Oczywiście jest jeszcze prestiż i moda ,ale mnie to tak niewiele rusza. Cel jaki sobie zakładam to podróże...Jak znikną Afryki z rynku (udało mi sie właśnie kuoic jedną z 30 tysiacami przebiegu) wtedy pomyślę o jakimś lc4 dla emerytów... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Ja akurat miałem na myśli, że wzrost mocy nie musi być okupiony większym zużyciem paliwa co dla Dzieja było oczywiste. Zaszufladkowałeś mnie już chyba
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dlaczego lubię BMW, KTMa, Triumpha | Orzep | Inne - dyskusja ogólna | 125 | 23.08.2013 20:28 |