Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 14.11.2011, 21:23   #1
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Nie wiem kto tworzy takie akcje ale powtarzają sie systematycznie i co ciekawe nawet tekstu nie zmieniają..... jedynie wstawiają aktualniejsze ceny.
Generalnie to bzdura.
To Orlen jest głównym dystrybutorem paliw , zarówno BP jak i Statoil czy Lukoil itp muszą sprzedawać część paliw dostarczanych przez nich a tylko część swoich.
Nie zdziwił bym się jesli to cwaniaczki z Orlenu rozsyłają tą bzdurną propagandę.
Nie ma takiej możliwości żeby w jakikolwiek choć minimalny procent uszczuplić dochody koncernów oni nawet jak opuszczą po takim bojkocie z 5 gr na litrze to i tak na tym zarobią a za chwilę wyrównają ceny.
sprzedaż paliw jest tak duża że nawet gdyby część społeczeństwa zrezygnowała na miesiąc czy dwa z tankowania to i tak spłynie to po nich jak po kaczce.
Jestem za obniżeniem cen , ale niech ktoś mi przedstawi realny plan działania i od razu w to wchodzę.
Póki co nikt nic nie wymyslił.
Póki się unnia nie rozpadnie a "nasz rząd" będzie robił z nami co chce chyba niewiele da się zrobić.
No może jedynie pospolite narodowe ruszenie z wyjściem na ulice i obaleniem obecnych struktur które nam robią coraz gorzej.
Za dużo ludzi ma na tyle dobrze że się nie ruszą a pozostali w większości są zmanipulowani czyli tez posiedzą w domu i będą sobie narzekać ale nic nie zrobią.
Cóż to taka nasza narodowa przypadłość że nie ma żadnej solidarności jak to ma miejsce w innych narodach.
A tych co by chcieli coś zmienić i oparli się manipulacji rządowym jest za mało.
Stary 14.11.2011, 21:39   #2
ocoloko

ocoloko's Avatar

Motocykl: RD07a
ocoloko jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 9 godz 34 min 32 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
To Orlen jest głównym dystrybutorem paliw , zarówno BP jak i Statoil czy Lukoil itp muszą sprzedawać część paliw dostarczanych przez nich a tylko część swoich.
Tak właśnie, powiedziałbym nawet, że lwia część jest dostarczana z Orlenu.
Cytat:
No może jedynie pospolite narodowe ruszenie z wyjściem na ulice i obaleniem obecnych struktur które nam robią coraz gorzej.
Tego wychodzenia na ulice, to chyba na chwilę starczy.
Cytat:
Cóż to taka nasza narodowa przypadłość że nie ma żadnej solidarności jak to ma miejsce w innych narodach.
Eee tam, jakoś nie widzę tej solidarności wśród innych narodów

zdrowia
ocoloko jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.11.2011, 22:15   #3
bliźniak
droga jest celem

bliźniak's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Galeria: Zdjęcia
bliźniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
Domyślnie

Cytat:
...Jestem za obniżeniem cen , ale niech ktoś mi przedstawi realny plan działania i od razu w to wchodzę.
Póki co nikt nic nie wymyslił.
...
A tych co by chcieli coś zmienić i oparli się manipulacji rządowym jest za mało.
Dzieju, kłócisz się sam ze sobą - skoro jesteś "za" a sam nie masz lepszego pomysłu - to w czym problem? Krytyka zawsze będzie wskazana - ale konstruktywna.
Po drugie - ani narodowa, ani przypadłość - solidarni są ci, ktrórzy chcą być i nie zależy to od narodowści, rasy, czy wyznania - to poprostu wspólne dążenie do jednego celu.
Oczywiście łatwiej wytyka się niedoskonałości, ale czy to pomaga?
Stary 14.11.2011, 22:48   #4
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bliźniak Zobacz post
Dzieju, kłócisz się sam ze sobą - skoro jesteś "za" a sam nie masz lepszego pomysłu - to w czym problem? Krytyka zawsze będzie wskazana - ale konstruktywna.
Powiadasz krytyka konstruktywna , przecież wyjaśniłem dlaczego nie widzę szans powodzenia tej akcji i jaki ona ma dla mnie mechanizm.
Przypomnę , jestem przeciw okradaniu naszych kieszeni coraz wyższymi cenami.
Jeśli jak piszesz nie mam lepszego pomysłu to również nie znaczy że mam robić byle co a zwłaszcza jeśli nie widzę w tym konkretnym działaniu sensu i przyczyn technicznych szans powodzenia.
Może konstruktywnie udowodnij , podeprzyj dowodami cel i szanse powodzenia zanim zaczniesz się ubiegać o konstruktywność.
Swoje zdanie przedstawiłem nie po to żeby się teraz droczyć.
Powodzenia.

Zasady Postowania