Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.10.2011, 12:58   #1
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 12 min 51 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ex1 Zobacz post
Noo nie co to za powielanie głupot, jakie układy zasilania padają w Lc8?
Maroko 2011 Ekipa Sambora... Dwa LC 8(dwa znaczy wszystkie) z podkulonymi ogonami wraca z pustyni z zajechana pompa paliwową...Inne motory jada dalej...Oczywiście można powiedziec, że tankowanie było w złym miejscu, albo trzeba było sobie filterek załozyć albo zmienić bak przed wyjazdem...Albo nie ściagać z lawety ... Psuje sie wszystko...Afri, Bigi, Bmw, LC 8...Tylko,ze jedne w mozna naprawić a inne bywa ,że trudno....Dwa wyjazdy na piaski i dwa LC4 polegly...Jeden dokumentnie , wrocil na lawecie(zreszta afri też ale nie z eksploatacyjnego problemu tylko - niesprawnej części kupionej na allegro).A drugim razem to samo..piach za filtrem...Dzieki doswiadczeniu poprzedniego wyjazdu udalo się moto uratować..Serwis przygotowywal obydwa KTM do wyjazdu. Ktos powie trzeba bylo sobie dodatkowe czapki na filtry zalożyc...Ano trzeba...W Afri nikt nie musi nic mówić tylko kierownik ma odkręcać manetke...Poza tym...Na ERG Chebbi , pod podobnymi kierownikami Afry wyszly na szczyt bez problemu a lzejszy o kilkadziesiąt KTM LC4 miał trudnosci...Trudności z powodu konieczności zmiany biegu na podjeździe...Tu KTM LC 4 zanotowal wyraźną "dziure" - elastyczność Afri gora...AFRI jest najlepsza..
Howg

A poza tym Motocyklici rzecz jasna razem..Ale na przedzie African Quinn
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.10.2011, 14:57   #2
Lepi

Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Lepi jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał puszek Zobacz post
Maroko 2011 Ekipa Sambora... Dwa LC 8(dwa znaczy wszystkie) z podkulonymi ogonami wraca z pustyni z zajechana pompa paliwową...
Puszek, to sprawdzona informacja, że to pompa? Mi się chłopaki nie chcieli przyznać. Pytam, bo ta wiedza może mi się przydać, będę woził pompę jak afrykanerzy A w ogóle to ja chyba jeździć nie umiem bo mi się kat nie psuje
Stary 09.10.2011, 18:40   #3
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 12 min 51 s
Domyślnie

Wygląda na to ,że sytuacja ma się podobnie do disli nowej generacji z pompą ciśnieniową...Pompa się przyciera z powodu brudów i nie daje ciśnienia na wtryski odpowiedniej wartości...Lub też ten sam efekt powstaje po ograniczeniu przepustowości filtra paliwa..Jak mi zacznie brakować łoszdi to kupię sobie Twindero
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania