|
![]() |
#1 |
no... może trochę niezdecydowany
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: koło Mszczonowa
Motocykl: już nie Afri, R1200GS + Franza DRZta
Przebieg: rosnący
![]() Online: 2 tygodni 12 godz 37 min 22 s
|
![]()
Shoei Hornet DS
1. czy Shoei ma rozmiarówkę zaniżoną ![]() 2. czy przy bańce 60-61 cm. czyli rozmiarówce xl zakładając Shoeia pożegnam się z uszami ![]() 3. czy ten cały pinlock nie wkur... kierownika i co to właściwie jest ![]() 4. czy zapiecie DD jest mocno w tym przypadku upierdliwe /miałem takie kiedyś w Suommy i czasem krew mnie zalewała/ ![]() 5. co najbardziej w tym kasku /pomijajac cenę/ "boli" ![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 6 dni 21 godz 19 min 13 s
|
![]()
Od pewnego czasu w szujach zmieniono daszek i powiększono pinlocka.
Możesz też dobierać wielkość wkładek policzkowych. DD to najbezpieczniejsze zapięcie. Nie ma lipy Panie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Oslo
Motocykl: XRV 750 rally, KTM 625SXC, TXC 310
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 1 godz 29 min 2 s
|
![]()
Ja kupiłem shoeia na wiosnę tego roku i w sumie problemów z daszkiem żadnych nie ma, daje w sumie tez zadawalającą osłonę przed słońcem ( a jeżdżę po skandynawi gdzie słońce w tym momencie już dość nisko operuje nad horyzontem). Co do rozmiarówki to z pewnością zależy od kształtu bani bo ja używam swojego rozmiaru i jest git, choć pierwsze mierzenie napawało obawami co by mógł być za ciasny. W punktach 2-4 zgadzam się z tom64. Jak dla mnie największą i w sumie jedyną bolączką tego kasku to skomplikowany proces zakładania gogli.
Jak dla mnie kask rewelacja, ostatni raz na głowie tak dobrze leżał mi poprzedni - shoei który pękł na pół po 15 metrowym locie nad samochodem, dodam że mimo uderzenia potylicą w asfalt żadnych obrażeń głowy nie doznałem (z resztą nie było tak kolorowo), od tej pory miałem uvexa, nolana i ostatnio sharka, powrót do shoeia był naprawdę miły. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SHOEI hornet | JANEK | Kaski | 241 | 07.10.2013 11:54 |
AGV AX-8. Alternatywa dla Shoei Hornet? | Miklaz | Kaski | 127 | 02.10.2012 17:59 |