![]() |
|
Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 godz 43 min 30 s
|
![]()
AT jeszcze nie robiłem .
Wgrywałem do kilku larków z różnych serii . Wiem, że nie wszystkie softy dostępne w sieci pracują . Ale zrobiłem Garmina w 100 % szt. tego co dostałem . Dam Ci znać - może jeden z tych które mam by odpalił na AT |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: .......
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 2 min 46 s
|
![]()
A czy może ktoś powiedzieć, która z niżej wymienionych nawigacji
Garmin .... i TomTom , AM , Igo , Mapa Map, Oizexplorer obsługuje trasy z plików *.gpx ![]() No i która najlepiej prowadzi po tak wyznaczonej trasie Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]() Cytat:
pliki .GPX mogą zawierać track lub waypointy (kilka innych rzeczy też, ale to tutaj raczej nieistotne jest) - domyślam się, że chodzi o track w tym przypadku. Na PPC(PNA/PDA/WinCE) żadna z tych navi nie obsługuje natywnie formatu GPX (garmin XT potrafi nagrywać ślad w tym formacie, ale nic więcej - nie potrafi nawet tracka wyświetlić), ale można im skonwertować do ich własnego formatu i wtedy korzystać (AM, iGo, Ozi, reszta nie wiem, TT niemal na pewno nie). Z tym, że to będzie tylko "szlaczek" nałożony na mapę - nie będzie po tym prowdzić (Ozi w ogóle n.p. nie ma funkcji nawigowania po drogach). Ślad/track (czyli dużo punktów blisko siebie) tylko pokazuje to co było, a trasa(route) zawiera punkty pośrednie z możliwością nawigacji po nich (w zależności od danej navi). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Przebieg: .......
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 2 min 46 s
|
![]()
Dzięki za wyjaśnienia.
Rozumiem, że plik z zapisaną trasą jest specyficzny dla każdej z nawigacji i do tworzenia go służą różne programy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Wawa
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 6 godz 59 min 13 s
|
![]() Cytat:
Problem jest z portem gps daje sie to rozwiazac przemapowujac porty GPSGate ale tylko do czasu restartu. Po restarcie GPSGate juz nie startuje i trzeba je przeinstalować. Urzadzenie w takiej konfiguracji restartowalo sie losowo - z wlaczonym GPS - raz po 30, raz 70 a innym razem po przjechanych 180km. Bez tego przemapowania GarminXT pokazuje tylko porty COM 0-6 (COM7 na ktorym wystawiony jest sygnal nie wystepuje juz na liscie) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 godz 43 min 30 s
|
![]() Cytat:
Droga do sukcesu tkwiła w znalezieniu odpowiedniego softu . Nie piszę o AT, bo być może to cieżki przypadek . Larki o podobnych parametrach zachowywały się podobnie , ale dało radę . Samo odpalenie XT na Larku to nie sukces , czasem to ślepa uliczka . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ślady off Polska | Snajper | Mapy | 17 | 02.03.2014 22:07 |
nawigacja dla motocyklisty [update: sporo o garminie] | korba | Hardware | 28 | 15.08.2011 21:22 |