![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
Hej,
dobra wiadomość: udało mi się rozpracować waypointy pod AutoMapę i iGo8. Pliki do nabycia ![]() Instrukcja użycia: - AM: zawartość archiwum AM-wpt.rar rozpakowujemy gdzieś na karcie (dowolnie), następnie uruchamiamy AM i w menu: POi -> Zarządzaniu kilkamy przycisk "kartki" na dole ekranu. Rozwinie się menu, w którym wybieramy "Otwórz" (lub "Dodaj z" jeśli mamy już własne POI i nie chcemy tracić do nich dostępu), w nowym oknie wybieramy wgrane wcześniej pliki (dokładniej szutry.amp) i od tego momentu mamy je dostępne w navi (warto od razu ustawić od jakiego zoomu mają być widoczne). - iGo8: wgrywamy plik iGo-wpt.kml do katalogu na karcie: \[katalog iGo; zwykle "iGo8"]\CONTENT\USERDATA\POI\ (jeśli któregoś z nich nie ma to tworzymy) Odpalamy navi, wchodzimy do zarządzania punktów i ustawiamy od jakiej widoczności mają się pokazywać na mapie (+ ikonkę); nowe punkty będą na końcu listy kategorii. Ten plik można też uruchomić w Google Earth i zobaczyć rozkład punktów. Wyprodukowałem jeszcze plik .GPX z trackami i waypointami na nowsze garminy. Wszystkie powyższe pliki już przetestowałem, więc nie powinno być niespodzianek. Jeszcze mały gratis: jakby ktoś chciał to wojskowe mapy tych rejonów można ściągnąć stąd: http://en.poehali.org/maps Przy odrobinie wprawy łatwo je przerobić pod Oziego lub Custom Maps (outdoorowe garminy). Wszystkie te pliki wysłałem przed chwilą do BLOBa. Dobrej zabawy życzę i pozdrawiam, Adam UPDATE: rąbnąłem się w nazwie pliku z waypointami na AM - już poprawione w opisie. Ostatnio edytowane przez fxrider : 23.07.2011 o 17:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 6 dni 21 godz 31 min 41 s
|
![]() Cytat:
http://gpsmaniak.com/2010/download-GPS_50_Walker.htm niestety nie obejmuje ona calosci trasy.
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 37 min 59 s
|
![]() Cytat:
![]() Otrzymałem dziś na maila jeszcze raz pliki od Bloba (dzięki), ale w katalogu AM mam jedynie pliki *.gps (czyli same tracki) a nie widzę pliku z waypointami (próbowałem podegrać różne, ale nie hula) W kat. AM są wyłacznie 3 pliki gps- ld_honda2.gps (traska taka sama, jak szuter3 ?) szuter3_off.gps (wersja na piątek dla chętnych o ile pamiętam) szuter3.gps- cała "pętelka" A w którym pliku waypointy? Pliku wpt.rar ni ma. Sorry za marudzenie, ale np punkty tankowania wydają się dość ważne ![]() Poratujcie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SZUTER PARTY IV Jedziemy na UŁA | BLOB | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 210 | 13.03.2014 23:10 |
SZUTER PARTY II-podsumowanie | BLOB | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 88 | 06.09.2010 11:26 |