![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 6 dni 21 godz 31 min 41 s
|
![]() Cytat:
To akurat jest dosc kiepskie porownanie... Co ma policjant w PL do milicji na UA ? Te filmiki powyzej przypomnialy mi jeszcze o jednym: warto lebkom zrobic zdjecia lub nagrywac film.
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 22 godz 19 min 29 s
|
![]() Cytat:
Tego nie wiedziałem ![]() Napisałem, że nie staram się usprawiedliwiać. Wyciągania łapówki nie pochwalam ale racjonalne podejście każe mi dostosować się do realiów panujących w danym kraju. Na Ukrainie przyjęte jest dawanie łapówek ale są to symboliczne kwoty. Przyznam się, że zdecydowanie chętniej czytam relacje o tym jak ktoś jedzie ciężarówką z wiża tranzytową po lokalnych drogach Ukrainy, a zatrzymanie przez milicję kończy się wspólnym jedzeniem moreli ![]() Podobnie jest w Serbii. Kiedy jechałem tam pierwszy raz naczytałem się różnych strasznych opowieści. Od tego czasu byłem tam chyba z 10 razy i nic złego mnie nie spotkało. Dostałęm dwa mandaty za prędkość ![]() Pozostaję przy swoim stwierdzeniu: "Uważam, że kwestie łapówek przestały być na Ukrainie znaczącym problemem, pod warunkiem zachowania odrobiny rozsądku." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Grabina Radziwiłłowska
Motocykl: RD07b
Przebieg: 38Kkm
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 19 godz 4 min 41 s
|
![]()
Przed granicą Ukraińską zapytałem kolegę przemytnika z kolejki pod szlabanem jak to jest z łapówkami. Powiedział, że lepiej nie dawać kriszu - chyba ,że treba. Powiedział też, że dużo się zmieniło i milicja trochę się boi bezczelnie wymuszać na ukraińcach, dużo łatwiej wymusić na obcokrajowcach bo wszyscy się tego spodziewają. Byłem przygotowany na stratę czasu a nie pieniędzy, na szczęście nic takiego mi się nie trafiło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ubezpieczenie OC w "Stanach" | herni | Przygotowania do wyjazdów | 3 | 14.07.2014 07:04 |
"Oranżada"dla przyszłego "zdrajcy". | MOTOMYSZA | Wszystko dla Afrykańczyka | 7 | 29.10.2012 19:21 |