![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
A żeby Ci było łatwiej na początku to zmierz jaką szerokość mają kufry, a jaką kierownica. Będziesz miał obraz całości podczas przepychania się np miedzy puszkami. Jeśli wyjdzie Ci ta sama szerokość to jest łatwiej, sam jesteś w stanie na bieżąco diagnozować sytuację na drodze. Rzeczywiście jest gorzej przy bocznych podmuchach wiatru i przy mijance z tirami, ale tragedii nie ma. W terenie tak jak piszą koledzy dużo łatwiej się podnosi. Jak się wywalisz na parkingu to też obijesz tylko kufry, a nie moto.
To jest moja afra załadowana w tamtym roku. Tak podróżowałam razem z żoną na pokładzie ![]() DSCF0003.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Motocykl: RD07
Przebieg: 25.000
![]() Online: 2 dni 6 godz 30 min 53 s
|
![]()
zajebi**** dzięki za wszystkie porady, a jak z tylnym amorem i ciśnieniem tylnego koła? Książkowo maksymalna całkowita waga dopuszczalna to 429 i teraz krótkie podsumowanie, bez wyższej matematyki. Motur (~250kg) ja (~110kg) z pasażerką (~60kg) już się zbliżamy do maxa, a co dopiero kufry i bagaż. Co na to seryjny tylni amor? Jakie ciśnienie w kole? Jeżdzę na michelinie szosowo-turystycznym, bez korka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 56 min 54 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() jak normlanie poppędzasz po asfalcie i lekkim szutrze nic się nie stanie - a jak już padnie poczujesz - ale jak napisałem bez napinki ![]() Oczywiście powinieneś dokupić ustawiony pod taki zestaw amor wraz ze sprężyną - np Wilbersa - ale to wydatek na pozimie 1900- 3100 PLN ![]() Więc żednego skakania po górach ) oczywiście z kuframi i plecaczkiem ![]()
AKTUALNIE SZUKAM PRACY!!! ale nadaję się tylko na szefa ![]() Ostatnio edytowane przez puntek : 08.03.2011 o 16:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rozpoczęcie Lata On Road komunikat i wskazówki | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 25.06.2013 12:47 |
Problem z kuframi; | Scenika | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 33 | 12.09.2012 13:04 |
Połozenie wskazówki temperatury. | Poncki | Układ elektryczny i zapłonowy | 13 | 22.08.2012 12:36 |
wyjęcie wskazówki prędkościomierza | RAFWRO | Układ elektryczny i zapłonowy | 7 | 01.03.2010 20:11 |