![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Jakub
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Świdnica
Motocykl: 990
Przebieg: czemu?
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 15 godz 48 min 17 s
|
![]()
no to daliście mi do myślenia, dobrze że nie kupiłem od razu bo by poszło sporo kasy w las... muszę w takim razie jeszcze raz się wybrać i przymierzyć większe. dostałem i oglądam katalog modeki i widzę że co kurtka to inne tkaniny i już zgłupiałem co wybrać? sądząc z waszych wypowiedzi to wszystko jedno byle membrana i ocieplenie były wypinane czy tak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s
|
![]()
No wypinana membrana to podstawa, poza tym krój kurtki luźny. U dołu może być ściągacz który z zależności od potrzeby możesz se zwinąć i będzie szczelne dla wiatru. Radzę też jak najwięcej zamykanych wywietrzników, możliwość "otworzenia" rękawów od strony dłoni tak żeby wiatr wpadał przez nie, przelatywał przez całą kurtkę i wylatywał wszelkimi luźnymi otworami
![]() Ja mam Melville i fajny jest ten materiał z której jest uszyta, to jest coś tam nanotech pierdtech. Niby ma działać tak, że brud nie trzyma się jej tak zatwardziale i po zwykłym spłukaniu odpada... nawet to działa ![]()
![]() |
#3 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 9 godz 43 min 44 s
|
![]()
Mi też tak mówili (chyba) w tym sklepie. Ale kupiłem większą i nie żałuję. Na Afri aż tak nie wieje, żeby luźne ciuchy przeszkadzały. Pewnie na czymś szybkim to ma większe znaczenie.
pozdr, laska |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 43000
![]() Online: 7 godz 34 min 58 s
|
![]()
Co sądzicie o tym kasku?
http://www.4ride.pl/index.php/kaski-...y-extreme.html
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Biała Podlaska
Motocykl: Nie stać mnie na nową
Przebieg: Żaden
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 1 godz 10 min 0
|
![]()
Panie i Panowie mam pytanko.
Czy ktoś ujeżdża takie ciuszki jak Buse stx-pro? Wiem, że w tej kurciałce nie jest wypinana membrana, ale jest ona z Sympatexu. Czy da się w tym czymś jeździć większość dni w roku ![]() Jak taki strój się ma do Held Hakuna ![]() Co byście mi polecili z dwojga złego?
![]() |
#6 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
@jkb
Ja kupilem obcisla kurtke, w zimne dni membrana(mie wypinana :/) i podszewka termiczna + bielizna termiczna brubeka i bylo cieplo... pisze tu o temperaturach w okolicy 5stopni... prawdopodobnie przy nizszych byloby mniej komfortowo... Wypinana membrana to faktycznie dobry pomysl... jazda w cieple dni po miescie z membrana to male piekielko... Dobrze aby kurtka miala duzo wywietrznikow...
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Legnica, Złotoryja, Łódź
Motocykl: RD07a
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 12 godz 24 min 14 s
|
![]()
Gdy kupowałem pierwszą kurtkę pożałowałem dwóch stówek i wziąłem model z niewypinaną membraną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
@mietus
Mozna i tak. Ja na lato planuje zakup zbroii + jakiejs kurtki turystycznej krora bede zakladal na gore. To powinno rozwiazac problem pocenia sie w gorace dnii... ![]()