![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Idealnie się do tego nadaje.
Osobiście tylko na takich gotowałem i gotować będę. Nie można ich tylko przegrzewać, np. gotując gulasz przez trzy godziny, co czyniłem... bo puszcza zawór i robi się nie zła pochodnia. |
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() ![]() To jeden z niewielu perfekcyjnych produktów radzieckiej myśli technicznej. Malutki, prosty w konstrukcji jak Kałasznikow, pancerny (coś dla Bonjoura...), gwoździe można nim przybijać. Uzywałem tego ustrojstwa dobre 20 lat - gniotsia, nie łamiotsia. Przeszedl w plecaku wiele, ile hektolitrow wody i zupek zagotował już nie zliczę. W końcu gwint od palnika się ujebał... Jedyna wada (zaleta?) to brak pompki która przydaje się do odpalenia tej rakiety (czyli napełnienia tej miseczki pod palnikiem). Ale plastikowa strzykawka załatwia sprawę... Tak czy inaczej gorąco polecam! Zeszłego sezonu mialem whisperlite. Niczego sobie, dał radę. Tylko ta plastikowa pompka... Ile to wytrzyma? Zdrowko, Miszel |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Miasto: Bolesławiec
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 7 godz 15 min 17 s
|
![]()
Akurat radziecka myśl techniczna swych paluszków tu nie maczała. Ta kuchenka kopia ówczesnego produktu chyba szwedzkiego Optimusa. W latach 80-tych możne je było sprzedać na "zachodzie" jako znany i markowy produkt, warunkiem było oczywiście usunięcie oryginalnej dokumentacji :-). Dzięki takim produktom biedny student z Polski mógł przedłużyć swój pobyt w Alpach o kilka dni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
ktora opone wybrac ??? | MuSStaFFa | Wszystko dla Afryki | 39 | 19.11.2010 16:05 |