![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]() Cytat:
![]() W Rosji wydałem 10000 rubli na każdą stronę, w Mongolii prawie milion tukrików. Ale można było wydać połowę tego omijając hotele w Ułanbator. Czyli też wyszło koło 5000 pln. Przejechałem około 18 tys kilometrów. Do tego należy doliczyć (w moim przypadku) dwa komplety opon, jeden napęd i dwa razy olej/filtry.
![]() |
![]() |
#2 |
Optymista wierzy że świat stoi przed nim otworem. A pesymista wie gdzie ma ten otwór :)
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Żyrardów
Motocykl: Nie mam AT i chyba się nie dorobię.
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 3 min 44 s
|
![]()
No to co poniektórzy o Mongolii mogą pomarzyć, ja bym musiał chyba kilka lat odkładać żeby się wybrać na taką wyprawę, ale może kiedyś...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Gorzow Wlkp
Motocykl: klv1000
![]() Online: 2 dni 14 godz 47 min 17 s
|
![]() Cytat:
Palil,palil. Musial nadazyc za duzymi stromami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
No to nieźle. Przynajmniej miałeś radochę
![]()
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 47 min 42 s
|
![]()
oto odpowiedź ze spedycji :
" przesylam kalkulacj na przewoz koleja kontenera zaladowanego motocyklami do Rosji cena nie obejmuje kosztow odprawy celnej czasowej cennik na dzis to PLN 150 /za zgloszenie 012700/10/0318 do 30/11/10 20ft dv MPS wynajety towar motocykle relacja: FCA Warszawa Praga - CPT Batareynaya cena: USD 3510,-/20ft ladowny < 22 to gross incl tara w cenie wynajecie proznego kontenera wystawienie na plac na terminalu w Warszawie pod zaladunek obsluga terminalowa czynsz za wynajem przeladunek na wagon szerokotorowy w Brzesciu deklaracja tranzytowa sledzenie przesylki ochrona na terytorium Rosji zakladany czas tranzytu 28 dni maks - kontener bedzie nadawany w systemie ruchu rozproszonego tzn ze bedzie korzystal z roznych pociagow towarowych na terenie Rosji " W kontener wchodzi 6 motocykli zatem pełen kontener mniejszy koszt na głowę Koszt przelotu na dzień dzisiejszy z Berlina lub z Warszawy do Irkucka ( bilet na koniec lipca 2011 ) ok 1400 zł. Ceny paliw znalazłem na tej stronie http://gasoline-germany.com/internat...ml?changeto=EN może ktoś potwierdzi kto był w tym roku czy się zgadzają ceny paliwa . Od naszej granicy z Ukrainą do granicy Ukraina-Rosja ok 1000 km. Spalanie liczę 7l/100km ( myślę , że przez UA i Rosję to trochę na wyrost ) Na Ukrainie literek 0,71 euro czyli ok 2,9 zł. to przy 1000 km wyszło by trochę ponad 200 zł. Po Mongolii powiedzmy w ciemno ok 3000 km. przy cenie za 1 l 0,76 euro wyjdzie ok 600zł. Nie wiem ile jest od granicy UA do Irkucka. Paliwo w Rosji podają na stronie 0,59 euro Próbowałem wytyczyć na google trasę przez Rosję ale nie bardzo to wychodzi podaje nie mogę wytyczyć trasy ( nawet odcinka np. z Penza - Samara ) . Czy ktoś wie gdzie na necie znaleźć dokładną mapę Rosji z możliwością wytyczenia trasy . Jak na razie nie ma co chyba dalej planować . Próba będzie jak trzeba będzie na początku roku kupić bilet do Irkucka . Wtedy decyzje będą musiały być konkretne . Pretor jeszcze raz dzięki za podanie namiarów na spedycję. Pisałem też do innych spedycji ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
ja wstępnie na coś takiego się piszę. W przyszłym roku będę miał ok. miesiąca do wygospodarowania a marzy mi się duża podróż na Wschód. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 47 min 42 s
|
![]()
dodam ,że nawet jeśli ludzie się zgadają i nie będą chcieli jechać mafią 6 moto to można 2 ekipy po 3 szt zrobić
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
wchodzi siedem jak się sprężysz...
http://picasaweb.google.com/podosek7...007#slideshow/ a jeden nawet z cyckami... PS: kraty na 4 afryki są do dyspozycji (ok. Bielsko Bialej)
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mongolia 2011 P-R-S | sebol | Trochę dalej | 126 | 31.05.2013 23:43 |
Mongolia samotnie czerwiec/lipiec 2011 | doktorek | Trochę dalej | 44 | 14.02.2012 19:08 |
Mongolia 2011 start przełom lipca sierpnia, motorki już ma miejscu :-) | mnorbi | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 02.07.2011 17:46 |