![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Very Old Member ;)
![]() Zarejestrowany: Jan 2004
Miasto: Kielce
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 17 godz 13 min 7 s
|
![]()
Sprobuj na kablach rozruchowych odpalac z innego aku (np. samochodu). Jak zapali, to do wymiany masz akumulator. Jak nie - to szukamy dalej.
![]() |
#2 |
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 godz 50 min 4 s
|
![]()
Z motocyklem jest w ogóle śmieszna sprawa bo jego silnik złożony jest z dwóch... poprzedni został utopiony w błocie i tak odstawiony. Pomagam z tym znajomemu bo sam generalnie bawię się w crossówki i ewentualnie wszelkie naprawy w swoich motocyklach, niestety tu brakło mi już pomysłów. Po odpaleniu i rozgrzaniu chodzi równo, nie strzela, schodzi z obrotów praktycznie bez oporów (w najniższym zakresie pojawia się drobne opóźnienie, ale nie podpiąłem jeszcze wakuometrów). Po odpaleniu i nagrzaniu, chodzi równo, nie strzela, nie prycha odpala od dotknięcia (dosłownie). Planuję 'sprawdzić" prace tego kto to wszystko składał, czyli zajrzę jeszcze do zaworów, posprawdzam od nowa króćce, gaźniki na stół po raz kolejny no i ten akumulator. Bak mam i tak na chwile obecną ściągniety to szybko pójdzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
XL600r nie pali ;/ | Jasiooooo | Inne - dyskusja ogólna | 48 | 10.05.2012 02:48 |
Nie pali | Pawel | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 06.11.2011 21:49 |
Pali bezpiecznik | cyngiel | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 01.05.2011 12:24 |