![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: wieś
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 5 dni 3 godz 56 min 21 s
|
![]() Cytat:
O to, to. Też mam w Trampie K&Na i w porównaniu do oryginału (który też testowałem) airbox wygląda dużo lepiej. Pod papierowym zbierał się pył. Grunt to o niego dbać i używać firmowych smarowideł. Nie zauważyłem też istotnej różnicy w spalaniu. także, chyba trochę demonizujecie Panowie! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
W sprawie papierowych filtrów ...
Wypad z z ostatniego Maroka - Porównanie oryginalnego filtr papierowego Hondy oraz zamiennika w motocyklu RD04 i Transalp 600 Oryginalny zapychał się dość szybko . Potrzebne było kilkukrotne czyszczenie sprężarką - trzepanie , dmuchanie bez sprężarki - nic nie dawało. Z zewnątrz syf do kwadratu wewnątrz jak nowy. Czyszczony dwukrotnie, ciągle papier od wewnątrz jak nowy ( przebieg 2800 km - sporo po pustyni ) Kupując po raz pierwszy oryginał ( bo dla siebie ,a nie na sprzedaż ![]() Filtr powietrza kolegi przypuśćmy X - Nieoryginalny. Bez problemu można było po prostu wytrzepać bez użycia sprężarki. Syf - kurz wylatywał i z zewnątrz i od środka filtra. no...i od tej pory będę używał dla siebie , tylko oryginalne filtry od Pana HONDY Wewnętrzną powierzchnię puszki filtra zawsze nawilżam olejem. Filtr wolniej się zapycha.
Ostatnio edytowane przez Franz : 29.10.2010 o 21:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Filtr paliwa | Tomas_XRV | Uklad paliwowy i wydechowy | 11 | 16.10.2012 23:10 |
K&N filtr - uszczelnienie | robertG7 | Wszystko dla Afryki | 4 | 16.05.2012 12:17 |
filtr powietrza? | kamol | Regularne czynności serwisowe | 22 | 27.05.2008 10:52 |