![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: PRZEWORSK
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 23 godz 43 min 39 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Tak, zgodzę się. Ale porównując zbliżone roczniki kat wychodzi całkiem tanio.
A co do Twojego przykładu to wliczyłeś już koszt pracy własnej?
![]() |
#3 |
|
![]()
Raczej więcej nie zamierzam wydawać kasy. Ale jeśli nakłady pracy własnej przyczynią się do przekroczenia zakładanej puli, wówczas myślę, że zrekompensuje mi to satysfakcja jaką daje samodzielne wykonanie kilku prac.
![]() Ale odbiegliśmy od głównego tematu wątku. A więc proszę o zamieszczanie tylko informacji, porad technicznych lub dzielenie się doświadczeniami z przebiegu przeprowadzonych podobnych modyfikacji przedniego zawieszenia.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 7 godz 39 min 57 s
|
![]()
Coś tu wtrącę...KTM to super motor ..ale... Dwukrotnie - w kwietniu i październiku, tym samym miejscu na pustyni, miedzy merzouga i zagora (przejazd przez sucha rzekę) w kweitniu, KTM 640 padl...Poszedl piach poprzez filtr powietrza- sądziliśmy ,że był moze źle załozony...Albo ,ze był brudny juz wczesniej...Ale..teraz w październiku, w tym samym miejscu, uczuleni przeszłością, sprawdzalismy ten filtr w takim samym kacie, codziennie..i... omal historia sie nie powtórzyła..Filtr kateema puszcza drobny pył przez gabkę, prawiadłowo załozona i naoliwiona. Jeszcze chwila i pewnie znów by zarobił zwożacy z pustyni motocykle Mohamed....Dzieki doswiadczeniom z kwietnia udało sie tego uniknać Czyszczenie filtra w środku dnia , na słońcuw środku suchej rzeki.....To dobry motor,ale trudny w serwisie.. Obydwa motocykle były serwisowane przed wyjazdem w autoryzowanym serwisie KTM w Krakowie. Utopily nam sie dwie afryki w oceanie :-))po prostu przyszła duza fala i wywróciła motory.Akwarium w reflekktorach.. Po drobnych kłopotach.. - obydwa pojechały dalej...Na Błedowskiej przejezdzajac przez Przemszę KTM 990 wpadł po siedzenie w wode... I..juz nie odpalił..A w Krakowie okazala sie konieczna wizyta w serwisie, bo pomimo wymiany oleju,(niestety łyknał wode) motor nadal nie pali... Dopiero podpięcie pod komputer wykazało jąś usterke całkiem drobna...Modyfikacja mojej Afri plus wartośc samego motoru, kosztowała pewnie wiecej niz KTM z odpowiedniego rocznika...Pomimo to zdecydowałem się na to i nie zaluje. Nie jestem jakims super jeźdźcem, pewnie długo nie bede potrafil tego co pokazał Magnus na Afri, i dlatego dla mnie taka modyfikacja ma sens. Natomias słyszałem o wyjeździe do maroka grupy ludzi z którymi byli goscie na BMW GS... Nie pojechali poza Rif bo ktos im powiedział ,ze nizej nie ma benzyny bezołowiowej...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Niejako z urzędu muszę bronić kata bo jestem zdania, że jest bardziej wymagający w serwisowaniu ale nie bardziej zawodny od afri. Mity trzeba przecież obalać. Puszek, oba katy, o których piszesz były źle, a właściwie fatalnie, przygotowane do wyjazdu . To że serwis jest autoryzowany, nie znaczy, że któryś z jego pracowników widział pustynię lub wjechał w wodę po jaja (następnym razem przywieźcie do mnie
![]() A żeby nie było całkowitego offtopa to szukaj kolego kompletnego zawieszenia od kata 950/990. To najlepsze rozwiązanie. Pierwsze roczniki miały gumową felgę o czym przekonał się już nie jeden więc celuj w rocznik >2005
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
Trochę już w tym kierunku szukałem ale, albo ze mnie kiepski operator koparki Goolge/Allegro, albo poprostu nie ma. Niemniej jednak dzięki, za radę.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wymiar ośki koła przedniego | endumazi | Wszystko dla Afryki | 3 | 22.02.2012 21:51 |
"Dziwny" dźwięk z okolic przedniego koła | ArtiZet | Hamulce, kola, opony | 5 | 20.07.2011 01:04 |