Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 26.09.2010, 20:25   #11
lama23

lama23's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
lama23 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 50 min 13 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał lama23 Zobacz post
Pytanie mam do tych, ktorzy juz to zamontowali: ile czasu wam sie nagrzewa ten termistor na zimnym motocyklu przy pustym zbiorniku? Jaki to ma czas reakcji (tak 3,14xoko - natychmiast, sekundy, minuty)?
To ja już sam odpowiem sobie, a może przyda się jeszcze komuś, komu trafi się też lekko niedopracowana sztuka. Nie wiem czy to wogóle termistor - chyba nie. Działa natychmiastowo - czarny pływak zwiera układ, ale zwiera tylko w jednym punkcie mosiężnego słupka. Powinien zatrzymać się w tej pozycji na opierającej się na rozpłaszczonym fragmencie podkładce. U mnie podkładka nie była założona na rozpłaszczeniu, tylko latała swobodnie na dolnej części. W efekcie pływak przelatywał na dól i nie zwierał układu. Po montażu na pustym zbiorniku (pływak w najniższym położeniu) kontrolka nie paliła się.
Po wciśnięciu podkładki na swoje miejsce - sygnalizacja działa. Po zmontowaniu wszystkiego na moto - raz działa, raz nie. Albo pływak przycina się i nie kontaktuje (zbiornik prawie pusty, moze mu brakuje "poślizgu"), albo podkładka znów spadła.
W związku z powyższym pytanie: czym skleić mosiądz do mosiądzu, co wytrzyma środowisko benzyny?

foto z podkładką w złym miejscu:

i w dobrym (nędzna jakość - na szybko telefonem pstryknąłem):
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_0362.JPG (516.8 KB, 7 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_0363.JPG (503.7 KB, 7 wyświetleń)
lama23 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania