Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 21.08.2010, 10:15   #1
howx

Motocykl: RD07
howx jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 godz 46 min 43 s
Domyślnie

Ciąg dalszy przygód pompy...

Starą rozebrałem w pół. Fotosy dla potomnych podrzucę niebawem. Konstrukcja taka, że o nieszczelność nie trudno, membrana wygląda na całą, choć momentami guma lekko sparciała. Tak czy siak zajmę się nią jeszcze i postaram doprowadzić do stanu używalności i będę woził jako dojazdówkę .

Póki co:
kupiłem faceta stąd: http://adventuresklep.pl/product_inf...products_id=75
zamontowałem, ale facet jakiś niemęski bo z afry malucha mi zrobił .

Odpala bez problemu... ale chodzi jak by w dwóch trybach. 1. pełen wypas, obroty jak trzeba, spadku mocy nie zauważam. 2. obroty +/- o połowę niższe, na gaz reakcja jak w maluchu w miarę stabilnie.
Było tak:
Rozgrzewka wszystko ładnie. Ujechałem z 200m, obroty maks w dół. Podkręciłem obroty. Po paru km coś się zaczęło odblokowywać i niestabilnie bardzo ale zaczęła afra wyrywać do przodu. Wyłączyłem silnik na chwil parę, po odpaleniu ponownym wszystko było rewelacyjnie. Zrobiłem ze 4 km i znów to samo ale stabilnie... po kolejnych paru km zaczęła mi gasnąć ale odpalała od razu. Aż w końcu stanęła bez życia i musiałem z 5 min poczekać co by pewnie paliwo spłynęło i znów odpaliła w trybie malucha.

Wiem, że niektórzy jeżdżą na tej pompie i sobie chwalą. Więc pewnie coś zrąbałem. Nowicjusz ze mnie, w komarze sprzed lat nie było takich rzeczy jak pompa paliwa . Nie wiem czy to ma znaczenie ale za pompą mam nadmiar przewodu paliwa ułożony w pętlę żeby można było podmiankę na oryginał gdzieś na trasie szybko zrobić. Nie wiem czy jakoś odpowietrzyć miałem czy cuś.

Help...
howx jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania