![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Chojnice/drogi Europy
Motocykl: RD07a
Przebieg: hgw
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 4 godz 28 min 20 s
|
![]()
Zaplanuj sobie tankowanie w luxemburgu - jest naprawdę najtaniej w Unii
![]() Francja piękna, poza głównymi drogami, tzn autostradami i nacjonalkami wzdłuż autostrad, zupełnie pusta, ma swój klimat.. W Holandii koniecznie odwiedź "kofishop" - tam zielsko zupełnie legal ![]() ![]() ![]() Edit: Jako że Zaby nie lubią Angoli i Szwabów, warto nauczyć się kilku podstawowych zwrotów po francusku. Jak zaczniesz od "bązur mesie/madam" i "mersi mesie/madam" to później możesz gadać obojętnie po jakiemu, już masz punkty nazbierane ![]() ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Zoltan : 11.07.2010 o 20:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Raz byłem we Francji na jakiejś tam wycieczce szkolnej. Super krajobrazy są, fajnie to wszystko rozwinięte. Co do języka to wiem, nawet policjanci nic nie kojarzą poza francuskim. Najbardziej chodzi mi o warunki przejazdu na moto. Dużo się już wyjaśniło. Wielkie dzięki za niezwykle pomocne wskazówki. Kiedy może przyjdzie taki dzień, co bym to mógł się odwdzięczyć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Na stacjach po zamknięciu też możesz tankować, bo mają dystrybutory na kartę, najlepiej mieć dwie: płaską i wypukłą, wtedy jesteś bezpieczny.
M.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
OK OK. Dobrze wiedzieć, ale też zapomniałem dodać, że cała podróż nie może mi zająć więcej niż od piątku godzina 14 tak do niedzielki pod wieczór. Narazie już conieco splanowałem pierwszy nocleg i zwiedzanie Amsterdamu, chociaż nie wiem jak mi to pójdzie, chyba bd jakąś mapę miasta kupić musiał
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
kilka pytań o słowackim raju | arturro2622 | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 03.02.2013 16:12 |
Praga we dwoje pytan kilka | Wojak | Przygotowania do wyjazdów | 21 | 25.04.2012 17:44 |
Kilka pytań - Maroko | Pawel_z_Jasla | Przygotowania do wyjazdów | 9 | 24.12.2011 08:21 |
Gaźniki RD 03 - kilka pytań | Babel | Uklad paliwowy i wydechowy | 7 | 09.09.2010 04:25 |
Motocykl przed dalszym wyjazdem | sambor1965 | Przygotowania do wyjazdów | 29 | 12.03.2010 16:16 |