Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Rama, zawieszenia, napęd

Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 14.06.2010, 23:18   #9
Uriel

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: Cofany
Uriel jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 21 godz 4 min 25 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Olek Zobacz post
No ja tylko czekam aż potraktuję szprychy łańcuchem zostawionym ;>
Bardziej wstyd chyba tylko jak na światłach zapomnisz nogą się podeprzeć (osobiście mi się nie zdażyło, ale słyszałem o takim przypadku).

Kup disclocka, jest szybszy w obsłudze, mniej zajmuje i trudniej rozłupać. Tyle, że nie przypniesz do czegoś motocykla, ale też jak ktoś już lawetą podjedzie to i łańcuch i disclocka sobie zdejmie. Te wszystkie rzeczy mają na celu zniechęcenie a nie zapobieganie - jak już mają ci zakorbić moto to przynajmniej niech się pomęczą :-)

Dodam tylko, że preludium do mojej gleby wyglądało tak, że cofnąłem i coś mnie zatrzymało. Myślę - pewnie jakaś dziura. Robię nogami 20 cm do przodu i znów w tył. Coś stopuje. Patrzę pod tylne koło a tam nic nie ma. Myślę - zmęczony jestem pewnie jakieś gówno z drugiej stony motocykla czy coś. A kij z tym, pojadę do przodu. Ciąg dalszy znacie. Ten moment kiedy nagle koło się blokuje i lecisz jest niezpomniany. Ta gonitwa myśli "CO JEST K...A, PRZECIEŻ TU NIC NIE MA, CZEMU? CZEMU?" i bam.

Ostatnio edytowane przez Uriel : 14.06.2010 o 23:32
Uriel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania