Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12.06.2010, 09:40   #1
Andrzej_Gdynia

Andrzej_Gdynia's Avatar

Motocykl: RD03
Andrzej_Gdynia jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 35 min 10 s
Domyślnie

Skoro jesteś stałym bywalcem bocznych norweskich dróg to powiedz czy wiesz ile kosztuje ominięcie szlabanu? Opowieści o wysokości mandatów w Norwegii mrożą krew w żyłach i na mnie oddziałowują skutecznie... Jeżdziliśmy zgodnie z przepisami i wrzucalismy korony w odpowiednie dziurki przy drogach gminnych...
Andrzej_Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12.06.2010, 13:25   #2
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Andrzej_Gdynia Zobacz post
Skoro jesteś stałym bywalcem bocznych norweskich dróg to powiedz czy wiesz ile kosztuje ominięcie szlabanu? Opowieści o wysokości mandatów w Norwegii mrożą krew w żyłach i na mnie oddziałowują skutecznie... Jeżdziliśmy zgodnie z przepisami i wrzucalismy korony w odpowiednie dziurki przy drogach gminnych...
Dokładnie nie wiem ile to kosztuje bo jeszcze nie miałem "okazji" zapłacić. znajomy który w oslo jakieś 2 lata temu przejechał po Auto Pass nie mając chipa dostał kwitek do polski na kwotę 285zł. Z tego co sie orientuje to w miejscach gdzie nie ma budek a opłaty pobierane są automatycznie przez chip bądż też wysyłany rachunek do domu to na polskie blachy nic ci nie przyjdzie. Jednak jeśli jest takowy punkt poboru opłat gdzie mozna zapłacić gotówką lub karta to nie polecam pędzenia po Auto Pass. Co do mandatów to faktycznie są one bolesne i potrafią zrujnować budżet. dodam jeszcze tylko że zarówno w Szwecji jak i w Norwegi można iść do więzienia za przekroczenie prędkości x2 . A wbrew pozorą dużo nie trzeba bo wystarczy 60km/h na ograniczeni 30km/h. Sam nie jestem jakoś szczególnie przepisowy jednak staram sie bardzo uważać. Głównie trzeba się pilnować na głównych drogach choć i na tych drogach spotkać Policje z radarem to święto. W norwegi nie ma policji chowającej się za krzakami bądz w przystanku autobusowym
Pozdro
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.07.2010, 23:22   #3
07 A-gent

07 A-gent's Avatar

Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
07 A-gent jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
Domyślnie

W norwegi nie ma policji chowającej się za krzakami bądz w przystanku autobusowym
Pozdro[/QUOTE]

Taaa kilka razy widziałem przy wyjeździe z Oslo w kier. Moss, policjanta w rowie z radarem, a na najbliższym parkingu radiowóz. Szczególnie popularne jest to w rejonie Stavanger, tam potrafią maskować się jak SAS .
pzdr
07 A-gent jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.07.2010, 06:56   #4
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał 07 A-gent Zobacz post

Taaa kilka razy widziałem przy wyjeździe z Oslo w kier. Moss, policjanta w rowie z radarem, a na najbliższym parkingu radiowóz. Szczególnie popularne jest to w rejonie Stavanger, tam potrafią maskować się jak SAS .
pzdr
Ponad 3 lata tu żyje i jeszcze z czymś takim jak opisujesz się nie spotkałem
Pozdro
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania