![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: sosnowiec
Motocykl: exc 530,gs500
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 13 godz 8 min 42 s
|
![]()
Rysunki mega profesjonalne pomysł też tylko uzyskana w ten sposób(nowa) powierzchnia robocza jest tak znikoma(w porównaniu z fabryczną) że po pierwszym wypadzie w kszoki żębatka wróci w swoje pierwotne miejsce i luz będzie dalej taki jak był.Pałeł powiedział wcześniej że tylko wypełnienie ubytków może dać efekt i w 100% zgadzam sie z NIM.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Very Old Member ;)
![]() Zarejestrowany: Jan 2004
Miasto: Kielce
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 17 godz 13 min 7 s
|
![]()
Najezdzacie na takie rozwiazanie, a wiekszosc (z tego co slyszalem) "na chama" spawa zebatke do walka.
Uwazam, ze przedstawione rozwiazanie jest znacznie bardziej ucywilizowane niz przedstawiane wczesniej. Wiadomo - najlepiej wymontowac walek i bawic sie w obrobke (albo jeszcze lepiej wymienic na nowy). Ale jak widac chociazby w nazwie tematu "Naprawa" jest w cudzyslowie... Wedlug mnie dobra robota z wykonanymi rysunkami. Jesli chodzi o trwalosc, to mysle, ze jak Cie odsrubuja, to opiszesz ile to wytrzymalo.
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 44 min 57 s
|
![]() Cytat:
Mnie spawanie walka,czy wbijanie klinikow zwyczajnie nie przekonalo. Walek tez wygladal o niebo lepiej niz bartola (choc nie wiem jak sie prezentowal przed zabiegiem ![]() ![]() Byc moze czujecie jakas psychiczna bariere przed psuciem walka ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
![]()
Już się od jakiegoś czasu napalałem na sprawdzenie Kazmirowego patentu z wypełnianiem Loctitem. Jakoś nie miałem zaufania do klejenia. ciekawi mnie czy to się poprostu nie wykruszy. Teraz tym bardziej bym to zrobił i szukam kogoś z Warszawy kto ma wyjechany walek i trochę jeździ. Ryzyko jest takie, że może się nie udać. Ale gorzej raczej nie będzie niż jest. Nie zależy mi na gościu który za miesiąc sprzedaje motura i nic nie da się zobaczyć. Chodzi mi o kogoś u kogo po wakacjach po kilku tysiącach kilometrów da się to rozebrać i oblukać jak się trzyma. Słowem taki test konsumecki. Są chętni ?
felkowski sikanie z wiatrem to chodzenie na łatwizne Ostatnio edytowane przez felkowski : 14.05.2010 o 13:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() http://africatwin.com.pl/showpost.ph...1&postcount=52 Ps Rozumiem, że taki test zacznie się wieczornym grillem, a skończy rano ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 19 min 43 s
|
![]() Cytat:
![]() ale przyczytaj sobie raz jescze http://africatwin.com.pl/showpost.ph...5&postcount=26 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Uszczelniacz wałka zdawczego? | Kishon | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 22 | 23.03.2014 21:11 |
jaka jest średnica wałka zdawczego | Dzieju | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 7 | 20.12.2013 13:03 |
zimmering wałka zdawczego rdo4 | Szaman | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 3 | 14.03.2011 17:25 |