Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02.04.2010, 20:19   #1
rambo

rambo's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Matjas, dosżło

JESTEŚ GOŚĆ

Czy ktoś mogłby opisać jakoś, jak ten dolot montował i co do czego. Gdzie idzie uszczelka np bo nie wiem czy na portki czy w tłumik itd

Wielkie dzięki, i każdy kto otworzy paczke myśle że będzie dobrze i miło zaskoczony
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.04.2010, 20:27   #2
RAFWRO

RAFWRO's Avatar

Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
RAFWRO jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rambo Zobacz post
Matjas, dosżło

JESTEŚ GOŚĆ

Czy ktoś mogłby opisać jakoś, jak ten dolot montował i co do czego. Gdzie idzie uszczelka np bo nie wiem czy na portki czy w tłumik itd

Wielkie dzięki, i każdy kto otworzy paczke myśle że będzie dobrze i miło zaskoczony
Uszczelka idzie na kolektor. tylko trzeba zeszlifować ją po obwodzie bo nie wejdzie w rurę. Szlifirka dała radę, tylko uwaga bo jest krucha.
RAFWRO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.04.2010, 03:00   #3
rambo

rambo's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

No i założony

Troszkę czasu zajęło mi zeszlifowanie uszczelki na połączeniu dolot - portki, ale poszło. Nie mniej jednak fuka tam wiec po iluś tam kilometrach wywali tą uszczelkę bankowo. Cza na pewno zamontować opaskę zaciskową. Połączenie dolot - tłumik też fuka, ale to można raczej spokojnie na paste do montażu tłumików złożyć i się uszczelni, bo jest duża i długa powierzchnia. Także dolocik i zestaw montażowy klasa

Afryka dostała z powrotem swój nieodzowny element wypadowy czyli stelaż Bonjura od pancerników.

I tu widać że w stelażu cza lekko przerobić jedną poprzeczkę, gdyż dogina ona motada do osi motocykla, choć i bez niej tłumik wydaję być na kolizyjnej z zaciskiem hamulcowym. Proszę o opinie czarnuchów którzy zamontowali już cały układ wydechowy, czy też mają taką fazę, że tłumik może walić o zacisk.

Ale dzięki rozmiarom motada, przeróbka od razu pociągnie przeróbkę całego prawego stelaża, gdyż jak widać jest duży zapas i można będzie zrobić stelaż zupełnie symetryczny. Moja Jurka i Oli wersja jest z prawej strony o 2,5cm szersza od lewej, choć kufry mamy symetryczne. Wiec po całym zabiegu będzie 90cm szerokości z kuframi

padam na ryj
Pozdro 750V
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania